Eğitimciler yarın iş bırakacak

Türk Eğitim-Sen, MEB Yasa Tasarısının geri çekilmesi için yarın Eğitim-Sen ile Türkiye genelinde ortak iş bırakma eylemi yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı Yasa Tasarısının geri çekilmesi için Eğitim-Sen ile tüm Türkiye genelinde yarın, ortak iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, Türk Eğitim-Sen Ankara 2 Nolu Şube üyesi bir grup, MEB Yasa Tasarısını protesto etmek için toplandı. 

Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı İzzet Fakılı, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşülmeye başlandığını hatırlattı.  

Fakılı, tasarının Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildiğini belirterek, bugün de TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanacağını ileri sürdü.  

Tasarıyı kınadıklarını savunan Fakılı, "Tasarı bu haliyle yasalaştığında eğitim yönetilemez, denetlenemez hale gelecektir. Okullardaki başarı düşecektir. Milli Eğitim Bakanlığının hafızası silinecek ve yandaş yetiştirme kurumu haline gelecektir" ifadesini kullandı.  

Fakılı, Türk Eğitim-Sen'nin tasarının geri çekilmesi için tüm illerde alana indiğini kaydederek, "Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı Yasa Tasarısının geri çekilmesi için Eğitim-Sen ile tüm Türkiye genelinde yarın, ortak iş bırakma eylemi yapacağız. İş bırakma eylemine üyemiz olsun ya da olmasın tüm eğitim çalışanlarımız davetlidir. Şayet tasarı geri çekilmezse önümüzdeki günlerde binlerce kişinin katılımıyla Ankara'da miting yapacağız" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir