IŞİD operasyonunda 1 tutuklama

Geçtiğimiz hafta IŞİD'e yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da geçtiğimiz hafta IŞİD'e yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 1'i "Silahlı örgüte üye olma" iddiasıyla tutuklandı. 

Geçen hafta İstanbul'da birçok ilçede terör örgütü IŞİD'e yönelik yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Vatan caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 1 şüpheli serbest bırakılırken, 19 şüpheli bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Soruşturmaya bakan Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak, 14 şüphelinin serbest bırakılmasına karar verdi, 5 şüpheliyi mahkemeye sevk etti. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, 1 şüpheliyi "Silahlı örgüte üye olma" iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 4 şüpheliyi ise adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bıraktı.

3 ilde operasyon

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü geçen hafta, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri ile helikopter destekli olarak Şanlıurfa, Kocaeli ve İstanbul'da eş zamanlı şafak operasyonları düzenlemişti. Operasyon kapsamında 20 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin Avrupa ülkelerinden IŞİD'e katılmak için gelenlerin Suriye ve Irak'a gidişlerini organize ettiği, yurtiçinden katılacakları diğer illerde bulunan şebeke üyeleriyle bağlantılarını kurduğu ve örgüte lojistik destek sağladıkları öne sürülmüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir