Kuru üzümü ceviz ve fındık takip edecek

"Okul Üzümü Dağıtım Programı" önümüzdeki yıl ülkemizde yetişen fındık, ceviz gibi takviyelerle sürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda bu yıl başlayan kuru üzüm dağıtımının gelecek yıl ceviz ve fındık gibi takviyelerle devam edeceğini belirterek, programdan 6 milyondan fazla öğrencinin yararlanacağını bildirdi. 

Pursaklar Saray İlköğretim Okulunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve MEB'in ortaklaşa yürüttüğü Okul Üzümü Dağıtım Programı'nda konuşan Avcı, sıcak havadan dolayı çocukları fazla bekletmek istemediği için sözlerini kısa tutacağını kaydetti. 

Avcı, programı hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Program, önümüzdeki yıl ülkemizde yetişen fındık, ceviz gibi takviyelerle sürecek. 6 milyonu aşkın çocuğumuz yararlanacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun, şifa olsun" dedi.   

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve MEB çalışanlarına ve öğretmenlere katkıları dolayısıyla teşekkür eden Avcı, "Konuşmam bitti bu kadar. Ama bir şey söyleyeceğim. Benim kalemim birinizde kaldı. Ben çocuklarımızla görüşürken muhtemelen kızlarımızdan birinin saçına bir Pelikan dolma kalem takıldı. Kime takıldıysa benim hediyem olsun. Saçlarınızı kontrol edin. Çünkü sık sık böyle oluyor" diye konuştu. 

"Kademeli olarak devam edecek" 

Daha sonra 2. sınıfları gezen Bakan Avcı, öğrencilere üzüm dağıttı ve onlarla kuru üzüm yedi. 

Avcı, 'Üçüncü sınıfa geçtiğiniz zaman bunların içinde aynı zamanda fındık ve ceviz de olacak. Beraber daha da güzel olur. İnşallah yetiştirebilirsek gelecek sene aynı zamanda çekirdekli siyah üzüm de dağıtmak istiyoruz. Çünkü o çekirdeklerin antioksidan etkisi var. Onlarla karıştırarak böylece daha zengin paketlerimiz olacak. Bu sene böyle başladık. Kademeli olarak devam edecek. İnşallah gelecek yıl fındıkla cevizle devam edeceğiz. Böylece abur cubur yemeyeceğiz" diye konuştu. 

Diyabet hastası çocuklarla ilgili bir soru üzerine Avcı, "Onlarla ilgili velilerden izin kağıdı alıyoruz. Alamayacak çocuklarımızı biliyoruz, onlara vermiyoruz" dedi. 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş de öğrencilerin abur cuburla değil sağlıklı gıdalarla beslenmesini istediklerini belirterek, obeziteyle mücadelede artık sağlıklı beslenmeyi öne çıkaracaklarını dile getirdi. 

Program sonrası Avcı, öğretmenlerle bir araya gelerek, sohbet etti. 

Programa, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Müsteşar Yardımcıları Muhterem Kurt ile Yusuf Büyük de katıldı. Bu yıl hayata geçirilen proje kapsamında okullarda, salı ve perşembe günleri 25 gramlık paketler halinde kuru üzüm dağıtılacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir