Lahmacun için franchising alabilirsiniz ama çocuk franchising ile yetişmez

Özel Kent Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Murtezaoğlu, eğitim sektöründe franchising büyüme modelinin risklerine dikkat çekerek, "Franchising ticari olarak doğru olabilir ama eğitim adına doğru bir model değil. Lahmacun için franchising alabilirsiniz, ama çocuk franchising ile yetişmez." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kezban KARABOĞA

İZMİR - İzmir merkezli Özel Kent Koleji, İstanbul ve Ankara'ya da gidecek, okul açacak. Özel Kent Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Murtezaoğlu, "İzmir'in birçok sektörde talihsizliği, Türkiye pazarından çok fazla pay alamamasıdır. Bu eğitimde de böyle. Ankara, İstanbul merkezli okul zincirleri İzmir'de de faaliyet gösteriyor ve sektörde etkinlikler. Hep İstanbul, Ankara markaları İzmir'e geliyor. İzmir merkezli bir kurum olarak, İzmir'in en güçlü kuruluşlardan bir tanesiyiz. Biz de bu güçle İstanbul ve Ankara'da okul açacağız" diye konuştu.

Aile olarak sadece eğitim işi yaptıklarını anlatan Murtezaoğlu, "İlk kampüsümüzü Güzelbahçe'de mülkiyeti bize ait eğitim tesisinde açtık. Dört yıl içinde üçüncü kampüse ulaştık. Dört okulumuz, bir de Alsancak'ta anaokulumuz var. Hedefimiz İzmir'de dört kampüse çıkmak. Dördüncü kampüsümüzü Bayraklı'da açmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Eğitim sektöründe franchising büyüme modelinin riskli olduğunu anlatan Murtezaoğlu, "Biz franchising ile büyümüyoruz. Hormonlu büyümeden yana değiliz. Kaliteli büyümek istiyoruz. Franchising ticari olarak doğru olabilir ama eğitim adına doğru bir büyüme modeli değildir. Lahmacun için franchising alabilirsiniz, ama çocuk franchising ile yetişmez. Biz her okulumuzu kendimiz yönetiyoruz. Böyle devam edeceğiz" dedi.

Eğitimde yerleşik kuralları oturtmanın önemine dikkat çeken Murtezaoğlu, "Ülkemizde tabelaya bakarak iş yapılıyor. Kasetçi, internet dükkânı gibi açar gibi okul açılmaz" ifadesini kullandı.

"İzmir'e Kent Üniversitesi'ni kurma hayalimiz var"

Toplam altı kampüse ulaştıktan sonra İzmir'de 'Kent Üniversitesi'ni kurmayı planladıklarını anlatan Özel Kent Koleji Yönetim Başkanı Hızır Murtezaoğlu, "Modeli tartışıyoruz. İzmir Kent Üniversitesi'nin 2023'e kadar faaliyete geçmesini hedefliyoruz. Üniversitemizi kendi öz kaynaklarımızla kuracağız. Arsa olarak kendi alternatif çözümlerimiz var. İhtisaslaşma konusunda ise İzmir'in, bölgenin ve Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap verelim istiyoruz" dedi.

"Öğrenciler yazdı biz kitap yaptık"

Özel Kent Kolejlerinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri geleneksel olarak her yıl öykü yazma çalışmaları yapıyor ve bu öyküleri kitaplaştırılıyor. Murtezaoğlu, "Kitapları öğrenci ve velilere ücretsiz dağıtıyoruz. Örneğin İlkokulda, öğrencilerimiz konu serbestiyeti içinde kısa öykü öyküler yazdı; bu öyküler 'Çıtı Pıtı öyküler' adı altında yayımlandı. Bu proje kapsamında bir öykü yazarıyla söyleşi toplantısı da düzenliyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir