Öğrenci yurtları teşvik kapsamına alındı

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, 8 ilde inşa edilecek öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt projeleri yatırım teşviklerinden yararlanacak. Bu kapsamda ocak ayında 6 bin 292 öğrenci kapasiteli 8 yurt projesi için yatırım teşvik belgesi verildi. 

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, ocakta verilen yatırım teşvik belgelerinden birçok eğitim projesi de yararlandı. Bu projeler arasında eğitim alanındaki en temel ihtiyaçlardan biri olan barınma sorununu çözmeye yönelik yurt yapımları önemli yer tuttu. 

Buna göre, 8 ilde inşa edilecek öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı. Söz konusu yurtların, Erzurum, Trabzon, Tokat, Mardin, Yalova, Kars, Giresun ve Muş'ta öğrencilere hizmet vermesi öngörülüyor. 

Yurtların öğrenci kapasitesi 110 ila 2 bin 600 arasında değişiyor. Toplam kapasitesi ise 6 bin 292'yi buluyor. Yurtların toplam sabit yatırım tutarı 150 milyon 45 bin 551 liraya karşılık geliyor. Yurt projelerinde 198 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor. 

Yatırım teşvikinden yararlanacak en fazla öğrenci kapasitesine sahip yurt ise Erzurum'da inşa edilecek. Sabit yatırım tutarı yaklaşık 33 milyon lira olan yurt, 2 bin 600 öğrenciye hizmet sunacak. 

Söz konusu projeler, sigorta primi işveren hisse desteği, vergi indirimi, faiz desteği, KDV istisnası, yatırım yeri tahsisi, gelir vergisi stopaj desteği ve sigorta prim desteği gibi teşviklerden yararlanacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir