Öğretmenlerin sevgisi şiddeti önleyecek

Milli Eğitim Bakanı İzmir'de öldürülen öğretmenle ilgili, "Bu tür şiddetlere karşı tavır içinde olacağız. Şiddeti önleyecek en önemli silah, öğretmenlerimizin sevgiyle ve şefkatle çocuklarımızı yetiştirmesidir'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İzmir'de bir öğrencinin öğretmenini derste bıçaklayarak öldürmesiyle ilgili olarak, ''Bu tip şiddet olaylarının aslında fayda sağlamayacağı, getirisi olmadığı açıkça belli. Nereden gelirse gelsin biz bu tür şiddetlere karşı tavır içinde olacağız. Buna müsamaha etmeye çalışmayacağız'' dedi.
 
Bakan Dinçer, Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtindeki Nezire Merzeci Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencisi H.K. (14) tarafından derste bıçaklandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ın (40) Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Camisi'nde kılınan cenaze törenine katıldı.
Tören öncesinde gazetecilere açıklama yapan Bakan Dinçer, ''Acımız büyük. Aslında neye üzüleceğimizi de bilmiyoruz. Bir tarafta öğretmenimizi kaybettik, öbür tarafta maalesef elini kana bulayan, hayatını kaybeden öğretmenimizin öğrencisi'' dedi.
 
''Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüştür'' diyen bir dinin, ''Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum'' diyen kültürün mensupları olduğunu belirten Dinçer, şöyle konuştu:
''Bu tip şiddet olaylarının aslında fayda sağlamayacağı, getirisi olmadığı açıkça belli. Nereden gelirse gelsin biz bu tür şiddetlere karşı tavır içinde olacağız. Buna müsamaha etmeye çalışmayacağız. Bunlar sadece güvenlik tedbirleriyle çözülecek bir mesele değil. Nitekim bu hadise bunu da gösterdi. Onun haricinde kendi değerlerimizi, toplumsal saygı anlayışımızı çocuklarımıza öğretmeliyiz. Bunu önleyecek en önemli silah öğretmenlerimizin sevgiyle ve şefkatle çocuklarımızı yetiştirmesidir.''
 
Bakan Dinçer, bir gazetecinin ''okulda güvenlik zaafiyetinin olup olmadığı'' yönündeki sorusu üzerine, öğrencinin evden ayrılırken annesinin kendisine zarar vereceği endişesine kapılarak durumu okul idaresine bildirdiğini ve polis çağrıldığını ifade ederek, ''Polis orada varken bu hadise oldu. Dolayısıyla güvenlik zaafiyetinden çok anlık öfkelerin etkili olduğunu düşünüyorum. Bunlardan toplumu arındırmalıyız. İnsan hayatının saygın, önemli olduğunu fikir olarak aşılamalıyız. Ben Çalışma Bakanı iken de iş güvenliği konusunda insanların kendi hayatlarını ne kadar çok riske aldıklarını görmüştüm. Biz bu topluma insan hayatının önemli olduğunu anlatmalıyız'' diye konuştu.
 
Milli Eğitim Bakanı Dinçer, daha sonra hayatını kaybeden fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ın ailesine başsağlığı diledi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir