Regus, Co-working markasını Türkiye'ye getiriyor

Dünyanın en büyük esnek çalışma alanı tedarikçilerinden Regus, Türkiye'de 23 ofis alanıyla hizmet veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kezban KARABOĞA

Regus, hazır ofis işi yapıyor. Dünyanın en büyük esnek çalışma alanı tedarikçisi, 120 ülkede, yaklaşık 900 şehirde 3 bin iş merkezi var. Belçika'nın Brüksel şehrinde 1989 yılında kuruluyor. Merkezi Lüksemburg'da, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görüyor. Türkiye pazarına 1999 yılında girdi. Maslak Beybi GİZ Plaza'da ilk merkezini açtı. Şu anda Türkiye'de 17'si İstanbul'da, ikisi Ankara'da, Adana, Gaziantep ve Bursa'yı da içeren altı ilde toplam 23 ofis alanı var. Regus Türkiye Ülke Müdürü Betül Genç, "Bu yıl bizim büyüme yılımız olacak. Türkiye'de şu anda 25 bin metrekaredeyiz. Hedefimiz bu rakamı iki katına çıkartmak" dedi.

Regus Türkiye'nin 120 ülke içinde doluluk ve ciro olarak listenin en üst sıralarında yer aldığını belirten Genç, "Co-working terimini sektöre kazandıran kişi CEO'muz, Mark Dixon'un paylaşım fikri insanlara daha sıcak gelmeye başladı. Paylaşımlı ofis, paylaşımlı ev ve paylaşımlı araç kullanımları giderek yayınlaşıyor. Biz de bu gelişmeleri takip ediyoruz. Bu yıl Co-working markamızı Türkiye'ye getireceğiz. Yerimiz belli, öncelikle İstanbul'da yapacağız. Türkiye'de ofislerimizin yüzde 10- 15'i paylaşımlı ofisler" dedi.

Regus Express'ler de gelecek

Genç, "Co-working markasından sonda Regus Ekspress'leri de Türkiye pazarına getireceğiz. Bunlar daha çok havaalanları, otobüs terminalleri, tren istasyonlarına yakın merkezlerde oluyor. Bunların içinde duşlar ve daha çok toplantı odaları var. Bu markamız için de yer bakıyoruz" ifadesini kullandı. Regus olarak Türkiye'de hiç olmadıkları şehirlerde merkez açma hedefl eri olduğunu da anlatan Genç, Türkiye genelinde doluluk oranlarının yüzde 50'nin üzerinde olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir