Tamince'nin vakfı, üniversiteye 100 milyon lira yatırım yaptı

Uluslararası Antalya Üniversitesi, 2009 yılında kuruldu. Bu yıl, 3’üncü yılı. İşadamı Fettah Tamince’nin kurduğu Gaye Vakfı üniversiteye 100 milyon lira yatırım yaptı. 81 ülkeden öğrenci ve 25 ülkeden akademisyen Antalya’da buluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

42-005.jpg

Uluslararası Antalya Üniversitesi, Antalya’nın ilk vakıf üniversitesi. Gaye Vakfı tarafından 2009 yılında, toplam 100 milyon lira yatırımla kuruldu. Mütevelli Heyeti Başkanı Rixos Hotelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince. 2012- 2013 eğitim-öğretim döneminde öğrenci almaya başladı. Bu yıl, 3’üncü yılı. Beş fakültesi, bin 500 öğrencisi var. Eğitim dili İngilizce. Öğrencilerinin yüzde 20’si lisansüstü programlarda okuyor. Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Cihat Göktepe, “Üniversitemizde 81 farklı ülkeden öğrencimiz, 25 farklı ülkeden akademisyenimiz var. Hedefimiz ismiyle müsemma bir üniversite yaratmak. Antalya’nın coğrafi yapısı, tanınmışlığı ve tek bir devlet üniversitesinin bulunması buna imkan veriyor.Ayrıca şimdi üniversitemiz sayesinde Antalya yabancı öğrenciler bakımından cazip bir eğitim üssü haline gelecektir” dedi.

Uluslararası Antalya Üniversitesin’de genç, dinamik bir akademik kadro oluşturduklarını aktaran Göktepe, “Akademisyenlerimizin yaş ortalamaları 35. Doktoralarını dünyanın en iyi ilk 200 üniversitesinde tamamlamışlar. Kendi alanlarında çok sayıda akademik yayınları var. Öğrencilerimize yüksek kalitede modern bir eğitim sunarak, onların araştırmacı, sorgulayan ve ‘uluslararası’ vizyona sahip bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz” diye konuştu. 

Öğrencilerin yüzde 50’si burslu 

Şu an bin 500 olan öğrenci sayılarını 5 bin öğrenciye çıkarmak istediklerini belirten Rektör Göktepe, “Öğrencilerimizin yüzde 50’si burslu okuyor. Bunu, gelecek yıl yüzde 60’a çıkarmayı hedefl iyoruz” şeklinde konuştu. Üniversitede butik, niş bölümler açmayı hedefl ediklerini aktran Göktepe, “Her bölümü açma lüksümüz yok. 'Mass Education' yapmıyoruz. Ekonomi bölümümüzde sadece 30 öğrencimiz var. Akademik yapılanmada fakülteler üzerinden gidiyoruz. Yüksekokul açmayı düşünmüyoruz” dedi. 

TEDxAIU konferansına ev sahipliği yaptı 

Bu arada insanlara ilham vermek amacıyla paylaşacak fikri olanların katıldığı TED (Teknoloji, Eğlence, Dizayn) konferanslarının ikincisi Antalya’da gerçekleştirildi. Konferansa Uluslararası Antalya Üniversitesi (AIU) ev sahipliği yaptı. Konferansın Danışma Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Kaplan, TED organizasyonun başında bulunanlar, AIU’nun bu işi götürebileceğine inandı” dedi.

“Erasmus anlaşma sayımızı artıracağız”

Uluslararası Antalya Üniversitesi’inde dünyanın en iyi üniversiteleri ile Erasmus öğrenci değişim anlaşmaları olduğunu belirten Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Cihat Göktepe, “Şu anda The University of Wisconsin-Milwaukee (UWM), The University of Sau Paulo, Brazil (USP) ve Soongsil University, Korea ile anlaşmalarımız var. Erasmus kapsamında görüşmelerimiz devam ediyoruz. Anlaşma sayımızı artıracağız” dedi.

“SEPAM ile aylık dış politika raporu yayınlıyoruz”

Sosyal, Ekonomik ve Politik Araştırmalar Merkezi (SEPAM), Uluslararası Antalya Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren bir araştırma ve uygulama merkezi. Aylık olarak dış politika alanında rapor yayınlıyor. Sosyal, ekonomik ve politik konularda ulusal ve uluslararası düzeylerde konferans, sempozyum, çalıştay ve seminerler düzenliyor. SEPAM’ın amaçları arasında akademisyenleri ve yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapan öğrencileri, ulusal ve uluslararası düzeylerde sosyal, ekonomik ve politik alanlarda araştırmalar yapmaya özendirmek ve ulusal ve uluslararası düzeylerde ortaya çıkan ve Türkiye ve yakın bölgesini etkileyen sosyal, ekonomik ve politik gelişmeleri yakından takip etmek ve kamuoyunu bilgilendirmek var.

Bu konularda ilginizi çekebilir