Türk öğrenciler Rusya'da nükleer eğitim görecek

Türkiye'den 84 öğrenci daha nükleer enerji eğitimi almak için Rusya'ya gidecek. Lisans eğitim programını tamamlayan öğrenciler, başarı durumlarına ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali için gerekli kadro listesine göre 2 yıllık yüksek lisans programına devam ede

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rusya'da nükleer enerji eğitimi alacak ve mezun olduklarında Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde istihdam edilecek 84 öğrenci belirlendi.  

Nükleer eğitim alacak öğrenciler, daha çok elektrik ve makine mühendisliği bölümlerinde öğrenim görenler arasından seçildi. Öğrencilerin 10'u Yıldız Teknik Üniversitesinden, 9'u Erciyes Üniversitesinden, 6'sı Gazi Üniversitesinden seçildi. Toplamda 29 farklı üniversiteden 84 öğrenci Rusya'da eğitim imkanını kazandı. 

Rusya'daki Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsüne gönderilecek öğrenciler, ekim ayında eğitime başlayacak. 

Öğrenciler, lisans eğitim programı (1 yıl hazırlık + 4 yıl lisans eğitimi) veya uzmanlık eğitim programında (1 yıl hazırlık + 5,5 yıl uzmanlık eğitimi) ders görecek. 

Başarılılar Akkuyu'da istihdam edilecek 

Lisans eğitim programını tamamlayan öğrenciler, başarı durumlarına ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali için gerekli kadro listesine göre 2 yıllık yüksek lisans programına devam edebilecek. 

Uzmanlık eğitim programını bitiren öğrenciler de başarı durumlarına ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali için gerekli kadro listesine göre yüksek lisans programını sürdürebilecek. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Rosatom merkezlerinde uygulama eğitimi ve Rusya'da işletmede olan nükleer güç santrallerinde staja tabi tutulacak. 

Rusya'daki eğitimlerinin ardından, stajlarını da tamamlayan öğrenciler, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde istihdam edilecek. 

2011 yılında başlayan eğitim programı çerçevesinde, Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü'nde şu an nükleer enerji alanında 84 hazırlık, 71 birinci sınıf, 63 ikinci sınıf ve 41 üçüncü sınıf olmak üzere toplam 259 Türk öğrenci eğitim alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir