Afyon’da klasik müzik zamanı…

Hüseyin Başkadem’in Genel Sanat Yönetmenliğinde bu yıl 17.'si düzenlenecek Afyonkarahisar Klasik Müzik Festival’i, 2-12 Nisan tarihleri arasında müzik tutkunlarını bir araya getirecek. 10 gün boyunca sürecek olan festivale kimler katılıyor?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FARUK ŞÜYÜN

Hüseyin Başkadem’in genel sanat yönetmenliğinde bu yıl 17.'si düzenlenecek Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Afyon Valiliği, Afyon Belediyesi, Yapı Kredi Bankası ve Ng Afyon'un desteğiyle 2-12 Nisan tarihleri arasında klasik müzik severleri buluşturmaya hazırlanıyor.
Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, 2 Nisan Pazartesi, Flautus Vocis’le başlayacak. Topluluğa bir sonraki gün Fagotik Quartet eşlik edecek. Petra Milarova, Natasa Mitrovic, Buğra Çankır da festival kapsamında piyanonun başına geçecek.

2010 yılında İstanbul Filarmoni Orkestrası ile Naci Özgüç yönetiminde ilk konserini veren keman virtüozu Aslı Ayben Özdemir, piyanoda kendisine eşlik edecek annesi Zümrüt Alivea ile sahne alacak.

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali kapsamında söyleşiler de düzenlenecek. Ahmet Ümit, Balkan Naci İslim Yeli, Atilla Dorsay, Ahmet Çakır, Yalvaç Ural, Hasan Uçarsu, Ali Yılmaz bu kapsamda etkinliğin konukları arasında… Nadir Ede’nin resim sergisi ise festival boyunca açık olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir