Biliyor musunuz?

Fazıl Say bağış konserini; Koku Sanatı Sergisi’ni; IV. Ulusal Aşçılık Kampı’nı; TEV’in yeni bağış trendini; Kişiye ve zamana özel kilit sistemini biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FARUK ŞÜYÜN

Fazıl Say bağış konserini…
Fazıl Say, bu kez Darüşşafaka Cemiyeti için çalacak. 1863 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren ve bu yıl 155. yılını kutlayan Darüşşafaka Cemiyeti yararına düzenlenen bağış konserinde Fazıl Say sahne alacak. 6 Nisan Cuma akşamı saat 20:30'da İstanbul’daki İş Sanat Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek Fazıl Say resitalinde, sanatçı kendi bestelerini ve çağdaş bestecilerinin eserlerini yorumlayacak. Bağış konserinden elde edilecek tüm gelir, Türkiye’nin dört bir yanından Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na gelen; anne veya babası vefat etmiş bine yakın öğrencinin eğitim masrafları için kullanılacak. Bilet satın alarak, ‘eğitimde fırsat eşitliği’ne destek vermek isteyen müzikseverler, Darüşşafaka Cemiyeti’nin internet sitesi üzerinden bağışlarını gerçekleştirerek biletlerini temin edebilecek.

Koku Sanatı Sergisi’ni…
Akbank Private Banking, A Journal lansmanı kapsamında bir sergiyi sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. ISTANBUL’74 işbirliği ile gerçekleştirilen ve “Koku sanat mıdır?” sorusunun yanıtını ziyaretçilere yönelten “The Art of Scent 1889-2012” sergisi, ilk kez New York, The Museum of Art and Design’da sanatseverlerle buluştu. “Ernest Beaux’nun Chanel N ̊ 5”ını,“Aimé Guerlain’in Jicky”sini, “Bernard Chant’ın Aromatics Elixir”ini ve “Olivier Cresp’in Light Blue”su gibi 12 önemli sanat eserini ön plana çıkaran sergi, koku tarihini resim, heykel, mimari ve müzik gibi disiplinlerin estetiksel ve tarihsel bağlamında konumlandırarak, daha geniş bir kapsamda incelenmesine fırsat tanıyor.
Serginin açılışı kapsamında The Museum of Arts and Design'da, “The Department of Scent Art” / “Koku Sanatı Bölümü”nü kuran ve serginin küratörlüğünü üstlenen Chandler Burr de İstanbul’a geliyor. “The Art of Scent 1889-2012” sergisi, 23 Mart -13 Nisan 2018 tarihleri arasında ISTANBUL’74’ün Teşvikiye’de bulunan galerisinde sanatseverleri bekliyor.


IV. Ulusal Aşçılık Kampı’nı…
IV. Ulusal Aşçılık Kampı lansmanı, Hilton İstanbul Bomonti Otel Cloud 34’te yapıldı. Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’un yanı sıra Food in Life Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, Vedat Başaran ve Ali Esad Göksel gibi gazetecilerin de katıldığı gece, Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (AŞOMDER) Başkanı Levent Demirçakmak’ın açılış konuşması ile başladı. AŞOMDER’in, Mengen’de bu sene dördüncüsünü düzenleyeceği ve Türk aşçı adaylarının gerek Türk, gerekse dünya mutfağı konusunda vizyonlarını geliştirmeyi amaçlayan kamp, 22-29 Nisan tarihleri arasında yapılacak ve 7 gün sürecek. Katılımcılar, kamp boyunca kırmızı et, tavuk, hindi, ördek gibi etlerin işleme ve pişirme yöntemlerinin yanı sıra, bulgurdan kinoa’ya, bakliyattan pirince, hamur işlerinden zeytinyağlılara, deniz ürünlerinden sushi’ye kadar geniş bir yelpazede eğitim alacaklar. Kampta ayrıca; yemek ile sanat ilişkisi, sosyal medya kullanımı, insan kaynakları, hijyen ve porselen gibi konular hakkında da seminer ve paneller gerçekleştirilecek.


TEV’in yeni bağış trendini…
50. yaşında yepyeni bir bağış yöntemini hayata geçiren Türk Eğitim Vakfı, bundan sonra nerede bir kutlama varsa, orada olmayı hedefliyor. Hakkı Mısırlıoğlu tarafından sanatsal bir perspektifle tasarlanan Bir Dünya Çiçekler, kutlamalarda yer alacak. Kutlama mesajlarını iletirken çelenk göndermeyi tercih eden ve aynı zamanda doğaya karşı sorumluluk taşıyan bireyler ve kurumlar için TEV Bir Dünya Çiçek bir hediye seçeneği. Her yıl cenaze çelenklerinin bağış gelirleri ile okutulan öğrenci sayısı toplam sayının üçte birini oluşturuyor. TEV, mutlu günler kanalıyla da bu etkiyi misliyle artırmayı hedefliyor. Eğitime gönül vermiş herkesin daha çok gence ulaşılması için davetlerde canlı çiçek yerine ‘Bir Dünya Çiçek’ göndermeye davet eden Türk Eğitim Vakfı, mutlu günler kanalıyla daha çok gence umut olmayı hedefliyor.

Kişiye ve zamana özel kilit sistemini…
Mul-T-Lock dört anahtar ve dört erişim seviyesi sunan FlexControl ürünü kişiye ve zamana özel kilit sistemi sunmayı hedefliyor. Mul-T-Lock Türkiye Genel Müdürü Yunus Emre Ünsal, “En büyük risk, anahtarın çoğaltılması ve siz evde yokken davetsiz misafirlerin evinize girme olasılığı. Özellikle yaz aylarında ve uzun tatillerde bu durum daha çok yaşanıyor” diyor. Ünsal, bu duruma karşı Mul-T-Lock tarafından geliştirilen FlexControl çözümünün çalışma şeklini ise, “Her Perşembe evinize yardımcı aldığınızı düşünelim. Aile üyeleri beyaz anahtarı kullanırken, yardımcınıza mavi anahtarı veriyorsunuz. Beyaz anahtar her daim kapıyı açabiliyor. Perşembe günü evden çıkarken yeşil anahtar ile kapınızı kilitliyorsunuz ve bu sayede yardımcınıza verdiğiniz mavi anahtara giriş izni vermiş oluyorsunuz. Yardımcınız işini bitirip çıktığında kapıyı kırmızı anahtar ile kilitlemeniz sonrasında mavi anahtarın giriş yetkisini kaldırmış oluyorsunuz.” cümleleriyle anlatıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir