Sultanahmet'te beş yıldızlı artizan otel: Ajwa

Ajwa Hotel Sultanahmet'in tasarımı, sadece Osmanlı'yı ya da Selçuklu'yu değil, bölgenin geçmişindeki pek çok farklı dönemi yansıtıyor. Kalem işleri, ahşap ve sedef süslemeler, el işçiliği İznik çinileri oteli süsleyen unsurlar arasında yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adını hurmadan alan Ajwa Hotel Sultanahmet kapılarını açtı. Azerbaycan uyruklu Türk iş adamı Abu Bakr'ın Sultanahmet'te Aziyade Otel'i satın alarak 60 milyon Türk Lirası yatırımla farklı bir konsepte dönüştürdüğü Ajwa Hotel Sultanahmet'in yapımında, Topkapı Sarayı'nın restoratörleri de çalıştı.

6 bin 798 metrekare üzerinde 61 oda olarak dizayn edilen Ajwa Hotel Sultanahmet'in tasarımı, sadece Osmanlı'yı ya da Selçuklu'yu değil, bölgenin geçmişindeki pek çok farklı dönemi yansıtıyor. Topkapı restoratörleri tarafından yapılmış kalem işleri, ahşap ve sedef süslemeler, her biri ayrı bir dönemi yansıtan Azeri sanatçıların tabloları ve el işçiliği İznik çinileri oteli süsleyen unsurlar arasında.


 
Azeri mutfağı da var

Ajwa Hotel Sultanahmet, üst katında bulunan tarihi yarımada manzarasına sahip Zeferan Restoran ile Azeri mutfak kültürünü tanıtmayı amaçlıyor.

Beş yıldızlı otelin kadrosunu oluştururken aile olgusuna uyum sağlayabilecek kişilerin tercih edildiğini belirten Ajwa Hotels Genel Direktörü Selim Geçit, şunları söylüyor:

"Dünyanın baş döndürücü bir hızla değişmesi birçok yeni zorluğun yanı sıra daha önce var olmayan yeni ihtiyaçları da doğuruyor. Biz Ajwa Hotels olarak bu hızlı değişimi bir avantaj olarak değerlendirmek istiyoruz. Tüm enerjimizi, tüm kaynaklarımızı daha önce bilinen endüstrilerde fakat daha önce bilinmeyen şeyler yapmaya odaklıyoruz. İnsana değer verme ilkesinin öne çıktığı otelimizde, kuralları ve sınırları olan hoşgörü odaklı yöneticilerle hizmet veriliyor. Türk kültüründeki misafirperverliğin öne çıktığı serviste müşteriye karşı dürüst olmak, konfor sunmak kadar önem taşıyor. Ajwa Hotel Sultanahmet'i, üst kalite parfüm ve ipek şalların satılacağı bir hediyelik eşya dükkânı, sanat galerisi ve antika dükkânı ile tamamlamayı planlıyoruz."

Kapadokya'da da açılacak

Ajwa Hotel, Sultanahmet'ten sonra yakında Türkiye'de ikinci olarak Kapadokya'da hizmete girecek.  Yine Gülab Mimarlık ekibinin projesiyle 1400'lü yıllarda inşa edilmiş geleneksel bir kervansarayın restore edilerek tasarlandığı Ajwa Hotel Kapadokya, Ürgüp'te 52 oda ile hizmet verecek.