'Anadolu'da var olan potansiyel 24 Ocak kararlarıyla ortaya çıktı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri Ticaret Odası 120'nci Onur Yılı Programı'na katıldı. Erdoğan, programda, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile birlikte, ödüle layık görülen kişi ve kuruluşların ödüllerini takdim etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DUNYA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu'da var olan muazzam potansiyelin 24 Ocak kararları sayesinde ilk kez kendini ortaya koyabilme imkanı bulabildiğini, Kayseri, Gaziantep, Denizli gibi ekonomi merkezlerinin oluşmasında bunun katkısı olduğunu söyledi.

Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) 120'nci kuruluş yıl dönümü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı görkemli bir geceyle kutlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda kendisine "onur ödülü" tevdi edilmesi dolayısıyla teşekkür etti ve çeşitli kategorilerde ödül verilen iş adamı ve firmaları tebrik etti.

Konuşmasında, Türkiye'nin yakın tarihinde önemli bir yeri olan 24 Ocak 1980 kararlarının 36. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu gerçeği de görmek zorundayız; Türkiye'de, İstanbul dışında Kayseri, Gaziantep, Denizli gibi yeni ekonomi merkezlerinin oluşmasında 24 Ocak kararlarının büyük katkısı var. 1980 yılına kadar ülkemiz ekonomisinde yüksek gümrük duvarları ve bol devlet teşvikleriyle desteklenen, semirtilen, şımartılan küçük bir kesimin hakimiyeti söz konusuydu. 24 Ocak kararları, Türkiye'de dışa açık, rekabetçi, mücadeleci, müteşebbis iş adamlarının önünü açtı. 

Anadolu'da var olan o muazzam potansiyel bu sayede ilk defa ciddi olarak kendini ortaya koyma, gücünü gösterme imkanı bulmuştur. Kamu imkanlarının, sanayi yatırımlarından ve ticaretten ziyade altyapı yatırımlarında ve sosyal politikalarda kullanılması anlayışı 24 Ocak kararlarıyla ülkemizde güç kazanmıştır."

"Gerçek anlamda rekabetin önü açıldı"

24 Ocak kararlarının eleştirilecek pek çok yönünün de mevcut olduğunu belirten Erdoğan, "Bununla birlikte ekonomide çeşitliliğin ve gerçek anlamda rekabetin önünün açılmasında bu kararlarının ve rahmetli Özal'ın vizyonunun çok büyük bir rolü olduğunu biliyoruz" dedi.

Gecede Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da Çek Yasası ile ilgili yeniden düzenleme beklediklerini dile getirdi. Hiçyılmaz , "İş dünyası olarak bizleri mağdur eden 'Çek Yasası' gibi, neredeyse tamamına yakını 'işveren aleyhine' sonuçlanan işçi-işveren davaları gibi, bazı konularda yeniden düzenleme yapılmasını talep etmekteyiz. Kayseri olarak, havaalanımızın artan yolcu kapasitesini karşılar hale getirilmesi, Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren hattının kısa sürede tamamlanması ve buna benzer bazı konulardaki beklentilerimizin karşılanması, ilimizin ekonomik gelişimine katkı sağlaması bakımından çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Geceye TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere iş dünyası temsilcileri, iş insanları ve Kayserililer katıldı. Kayseri'nin 'en'lerinin ödüllendirildiği törende, gecenin gerçekleştirilmesine katkılarından dolayı, Hasçelik ve Halat San. Tic. AŞ, Simfer AŞ, İpek Mobilya ve Star Çelik Kapı'ya da plaket takdim edildi.

Kayseri'nin 'en'leri

» Kayseri Marka Ödülü: Erciyes Turizm AŞ
» Yılın Yatırımcısı Ödülü: Beypan Entegre Orman Ürünleri San. Tic. AŞ
» Yılın Hayırseveri Ödülü: Osman Ulubaş
» Yılın Hemşerisi Ödülü: Rifat Hisarcıklıoğlu
» Kayseri’ye Yatırım Yapan Uluslararası Sermaye Ödülü: Stryker Kayseri
» Duayen İşadamı Ödülü: Hasan Eser
» En Eski Aktif Üye: Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ