'Cep'te bütün taşlar yerinden oynayacak

AVEA’nın çıtasını göreve geldiği son üç yılda hızla yükselten CEO Cüneyt Türktan, GSM pazarını DÜNYA’ya değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 Gülten Uğurlu

İSTANBUL - Telekomünikasyon sektöründe büyük bir değişim yaşanıyor. Geçen yıl ihalesi yapılan 3G, numara taşınabilirliği, uygulamaya geçmesi beklenen 4G ve Wi-Max sektöre yeni bir boyut kazandıracak.

Bütün bu gelişmeler kıyasıya bir rekabete işaret ediyor. Avea CEO'su Cüneyt Türktan da, "Yeni argümanların rekabeti bu kadar yoğunlaştırdığı pazarda taşların yeri her an oynayabilir" dedi. DÜNYA'ya konuşan Türktan, sektörün 2009'da da krizden çok etkilenmeyeceğini kaydetti.

Pazardaki rekabetle birlikte konuşma fiyatlarının düştüğünü belirten Türktan, "3G ile sektör ivme kazanacak. Fiyat rekabeti durulacak ancak kalite ve yatırım savaşları yaşanacak" dedi.

Türktan, hızlı gelişimle birlikte 65 milyon olan abone sayısının 2010’da nüfusun üzerinde bir sayıya ulaşacağını kaydetti.

İnsanların konuşmayı azaltmadıklarını belirten Türktan, pazardaki oyuncuların sıralamasının da her an değişebileceğini söyledi. Avea’nın yüzde 19'luk pay ile üçüncü olduğunu belirten Türktan, "Hedefimiz iki yıl içinde ikinci olmak" dedi. Bu yıl 4 milyon abonenin numara taşımasını beklediklerini kaydeden Türktan, "Avea olarak 2 milyon aboneyi almayı planlıyoruz. Abone kaybımız ise 'iki alıyorsak bir veririz' şeklinde olur" dedi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde