'Dış kaynak ihtiyacı azalıyor'

Şimşek: Azalan cari açık ile dış kaynak ihtiyacı azalıyor ve açığın finansman kalitesi artıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, azalan cari açık ile dış kaynak ihtiyacının azaldığını ve açığın finansman kalitesinin arttığını söyledi.

Twitter üzerinden açıklama yapan Şimşek, "Türkiye'nin makro temelleri daha da sağlamlaşıyor. Azalan cari açık ile dış kaynak ihtiyacı azalıyor ve açığın finansman kalitesi artıyor." dedi.

Kaynaklar etkin ve yerinde kullanılıyor

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kamunun yeniden yapılanmasına kaynak bulmaya devam ettiklerini belirterek, bu kapsamda Dünya Bankası kaynaklı kredilerle de bazı kamu hizmetlerini daha etkin ve verimli hale getirdiklerini söyledi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, kamunun yeniden yapılanmasına önem verdiklerini, bu amaçla sağlanan dış kaynakların etkin ve yerinde kullanıldığını ifade etti.

Söz konusu kaynakların kamuda vatandaş memnuniyetini artırmada önemli rol üstlendiğini vurgulayan Şimşek, bu çerçevede Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çabası ile tapu ve kadastro işlemlerinin modernizasyonu için Dünya Bankasından 81 milyon euroluk ek finansman sağlandığını bildirdi.

Şimşek, 5 yılı geri ödemesiz toplam 10,5 yıl vadeli sağlanan 81 milyon euroluk ek finansman ile projenin 2016-2020 yılları arasında devam ettirilmesinin sağlanacağını ifade ederek, modernizasyon ile bu alanda kayıtdışılıkla mücadelede önemli bir aşama kaydedilmiş olacağını söyledi.  

'Verilen hizmetin kalitesi artacak'

Kadastro haritalarının sayısal kadastro ve tapu bilgilerini destekleyecek şekilde yenilenmesi ve güncellenmesi ile sayısal tapu ve kadastro bilgilerinin kamu ve özel sektör kuruluşlarının hizmetine sunulmasının, tapu ve kadastro hizmetlerinin etkinliğini ve verimliliğini artırdığına işaret eden Şimşek, şöyle devam etti:

"Sağlanan ek finansman ile tapu ve kadastro alanında hizmet alan özel sektör temsilcilerinin, kamu kurumlarının ve vatandaşlarımızın işlem süreleri kısalacak, verilecek hizmetin kalitesi artırılacaktır. Bu hedefle, etkin ve yaygın e-Devlet uygulamaları kapsamında tapu ve kadastro hizmetlerinin kalitesi, verimliliği artacak, daha geniş kullanıcı kitlesine kısa sürede hizmet verilecektir."

Projeye ilişkin olarak ayrıca özel sektörde iş olanakları yaratılmasının planlandığına dikkati çeken Şimşek, bu kapsamda 5 bini teknik personel olmak üzere toplam 10 bin kişiye istihdam yaratılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Şimşek, "Kamunun yeniden yapılanmasına kaynak bulmaya devam ediyoruz. Dünya Bankası kaynaklı krediler ile de bunun gibi bazı kamu hizmetlerini daha etkin ve verimli hale getiriyoruz" dedi.