'Kamu-özel sektör ortaklığıyla yatırımlar hayata geçebilir'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Kamu-özel sektör ortaklığı gibi etkili araçları kullanarak yüklü altyapı yatırımlarını hayata geçirilebiliriz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kamu-özel sektör ortaklığı gibi etkili araçları kullanarak yüklü altyapı yatırımlarının hayata geçirilebileceğini ifade etti

Yılmaz, açılışı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 31. Toplantısı'nın kapanış oturumunda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) içerisinde ticareti artırmanın yanında İİT içi yatırımları da teşvik edecek adımlar atmak zorunda olduklarını kaydetti.

Bakan Yılmaz, Türkiye olarak her zaman üye ülkelerle birlikte öğrenme ruhu içerisinde deneyim paylaşmaya hazır olduklarını belirterek, "Kapasitelerimizi sürdürülebilir kılmak ve kalkınma sıkıntılarımızı aşabilmek için iş birliğine ihtiyacımız var" dedi.

Eğitim faaliyetlerindeki artışın kalkınmayı da beraberinde getireceğini kaydeden Yılmaz, "Müreffeh toplumlar için kararlılıkla yoksullukla mücadele etmeliyiz" ifadesini kullandı.

'Halkın bilincini artırmalıyız'

Gelecek döneme ilişkin sağlam önlemler alınması gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, "Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin başarılı bir şekilde uygulanması için her şeyden önce sağlam bir şekilde sahiplenilmesi gerekir. Uygulama döneminde milletlerimizin, STK'lar ve bürokrasi de dahil, halkın bilincini artırmalıyız" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir