'Kâr oranları yüksek ürünlere teşvik yapılacak'

Ekonomi Bakanı Elitaş, 'Kâr oranları yüksek olan ve seri imalatı olan ürünlere dönük teşviklerimizi artıracağız' açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "2016 yılında inşallah bundan sonraki dönemlerde Türkiye'nin ihracatında hem potansiyelini artırmak hem de Türkiye'nin ürettiği malların dünyada rekabet edebilme şansının daha yüksek noktalara çıkmasıyla ilgili konularda teşvik yapmayı planlıyoruz" dedi ve bu teşviklerin kâr oranları yüksek ürünlere yapılmasının planlandığını söyledi.

Kayseri'de bulunan Elitaş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleriyle toplantıda bir araya geldi. 

Burada açıklamalarda bulunan Elitaş, AK Parti iktidarları döneminde tarım ve hayvancılık sektörlerine ciddi destekler verildiğini söyledi. 

Ülkenin gıda, tarım ve hayvancılıkta daha iyi noktalara gelmesi için çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Elitaş, şöyle konuştu: 

"Gıda, tarım ve hayvancılık dünyanın geleceğindeki en önemli unsurlardan biri. Otomobil olmadan, telefon olmadan yaşayabilirsiniz fakat gıda olmadan hayatınızı devam ettirebilmeniz mümkün değil. Dünyada gelecek günlerde en zor bulunan, kıt bulunduğu için de değeri en yüksek şekilde artabilecek ve herkesin vazgeçemeyeceği tek unsur su ve gıdadır, tarımdır. Ülkemizin tarımsal potansiyelini en iyi şekilde değerlendirebilmek, koruyabilmek ve hayvancılıkla ilgili ne yapmamız gerekiyorsa onu da yapmamız lazım." 

Dünyanın büyük bir değişim içerisinde olduğunu vurgulayan Elitaş, geleneksel sistemlerden ziyade modern tarzda üretimlere doğru gidilmeye başlandığını aktardı. 

'Kâr oranları yüksek ürünlere teşvik artacak'

Hükümet olarak teşvikleri hızla artırmaya çalıştıklarını dile getiren Elitaş, şunları kaydetti: 

"İstihdama ve teknoloji yoğun sektörlere yönelik teşviklerimiz var. 2016 yılında inşallah bundan sonraki dönemlerde Türkiye'nin ihracatında hem potansiyelini artırmak hem de Türkiye'nin ürettiği malların dünyada rekabet edebilme şansının daha yüksek noktalara çıkmasıyla ilgili konularda teşvik yapmayı planlıyoruz. Bunun meyvelerini bugün yarın alabilmemiz mümkün değil ama inşallah üç sene sonra, beş sene sonra alacağız." 

İhracattaki teknoloji yoğun ürünlerin payını daha yüksek noktalara doğru çıkarmaya gayret edecelerini belirten Elitaş, "Yatırım teşvikleri de bu amaçla bu şekilde değerlendirilecek. Geleneksel üretimlere, herkesin yaptığı rekabet şansı az, kâr oranları minimum seviyede olan ürünlere değil, az ve zor yapılan, kâr oranları yüksek olan ve seri imalatı olan ürünlere dönük teşviklerimizi artıracağız" diye konuştu.