'Seyrantepe' Arap ortakla devam edecek

Eren Talu/Alke İnşaat Ortaklığı ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Dhabi/Zarooni ortaklığı arasında işbirliği anlaşması imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Eren Talu, Galatasaray Seyrantepe/Ali Sami Yen Stadı Projesi'ne bundan sonra Dhabi Group ve Al Zarooni ailesi ile ortak olarak devam edecek.

TOKİ tarafından ihaleye açılan Galatasaray Seyrantepe/Ali Sami Yen Stadı Projesine ilişkin, Eren Talu/Alke İnşaat Ortaklığı ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Dhabi/Zarooni ortaklığı arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmanın imza törenine, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve şirketlerin yöneticileri katıldı.

Törende verilen bilgiye göre, stadyum ihalesini Eren Talu-Alke konsorsiyumu kazanmıştı. İhalenin alınmasında sonra geçen 1 yıl boyunca stadyum inşaatı aralıksız bir şekilde devam etti. Halihazırda mevcut Ali Sami Yen Stadyumu Haziran 2009'da yıkılarak, yerine toplam inşaat alanı 300 bin metre kare olan rezidans ve alışveriş merkezi yapılacak.

Eren Talu mevcut işe, Abu Dhabi Şeyhi Sheikh Nahayan Bin Mübarek Al Nahayan'ın sahip olduğu Dhabi Group ve Al Zarooni ailesi ile ortak olarak devam etme kararı aldı.

Dhabi Group'un ana faaliyet alanları inşaat, bankacılık, telekomünikasyon, otomotiv, ilaç sanayi, otelcilik ve turizm olurken, grubun 25 bin çalışanı bulunuyor.

Abdülrahim Mohammed Al Zarooni'nin başkanlığını yaptığı Al Zarooni Grubun ana faaliyet alanları ise konut ve proje geliştirme, alışveriş merkezi yatırımları, petro kimya, havalandırma ve fuarcılığı kapsıyor. Körfezin en büyük spor kompleksi projesinin sahibi olan grubun 7 bin çalışanı bulunuyor.

TOKİ onayının alınması sonrasında kurulan yeni şirketin adı Dhabi-Eren Talu-Alke oldu. Dhabi Group yeni kurulan şirkete yüzde 51 oranında iştirak etti. Yeni kurulan şirketin sermayesi ise 75 milyon YTL oldu.