'Taşeron işçilerle ilgili yeni bir çalışma var'

Maliye Bakanı Şimşek, taşeron işçilerle ilgili yeni bir çalışma olduğunu belirterek "Emekçilerimize ve tüm çalışanlarımıza daha iyi bir yaşam standardı için çalışacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, taşeron işçilerle ilgili daha önce bir çalışma yapıldığını hatırlatarak maaşları, özlük haklarını, kıdem tazminatı ve yıllık izin gibi uygulamada bir çok sıkıntıyı dikkate alan düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.

Sadece çalışma yapmakla yetinmeyip yasal düzenleme konusunda da ilerleme kaydedildiğine dikkati çeken Şimşek, şöyle devam etti:

"Taşeron işçilerle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız özellikle son bir yıl içerisinde önemli düzenlemelerde bulundu. Bunun ötesinde ilave bir çalışma var. Fakat nihai şekil verilmediği için bugünden spekülasyonda bulunmayayım. Sadece şunu söyleyebilirim, asli iş yapanlar tabi ki farklı bir çerçevede değerlendirilecek. Daha çok hizmet alımına konu olan ikincil işler ayrı şekilde değerlendirilecek. Emekçilerimize ve tüm çalışanlarımıza daha iyi bir yaşam standardı için çalışacağız. Bu konuda çok hassasız. Özellikle alın terinin zamanında ve hakkıyla ödenmesi, sosyal güvenlik ve kıdem tazminatı gibi konularda maksimum hassasiyetimizi sürdüreceğiz."

 Şimşek, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgi bir soru üzerine de konunun "çamur at izi kalsın" politikasından ibaret olduğunu ifade ederek "Batı kendi utanç sayfalarını es geçiyor. Hiç mi Balkanlara bakmıyorlar? Biz dediğimiz gibi, gelsinler kendi envanterimizi açalım, onlar da açsın, tarihçiler konuyu aydınlatsın. Önce kendi çirkin tarihlerine baksınlar. Tamamen konu siyaset malzemesi olmuş durumda. İnanıyorum ki er ya da geç arşivler her kesim tarafından incelenecek ve daha makul, gerçekçi bir sonuca ulaşılacak" diye konuştu.