186 milyon lira çiftçi desteği ödendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çiftçilere 186 milyon lira kırsal kalkınma, çay budama ve prim ödemesi yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında kırsal kalkınma, çay budama ve primler olmak üzere çiftçilere toplam 186 milyon liralık ödeme yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2012 yılı tarımsal destekleme ödemelerine devam edildiği belirtildi. Bu kapsamda bugün çay budama masrafı için 87 milyon ve primler için 80 milyon liranın, dün de kırsal kalkınma için 19 milyon liranın çiftçilerin hesaplarına aktarıldığı kaydedildi.

Açıklamada, bakanlığın 2012 yılında, alan bazlı tarımsal desteklere 2 milyar 81 milyon lira, hayvancılığa 1 milyar 636 milyon lira, tarım sigortası için 125 milyon lira, kırsal kalkınma desteği için 65 milyon lira, fark ödemesi destekleri adı altında da 2 milyar 241 milyon ödeme gerçekleştirdiği ifade edildi.
Diğer destek kalemleriyle bakanlığın bu sene çiftçilere 6 milyar 355 milyon liralık nakit destekleme ödemesi yaptığı bildirilen açıklamada, son ödemelerle 2012 yılı tarımsal destekleme bütçesinin yüzde 90'ının, yılın ilk yarısında tamamlandığı belirtildi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir