200 bin kamu işçisi yarını bekliyor

Kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde sona gelindi. Anlaşmaya varılan rakamları Başbakan Binali Yıldırım 3 Temmuz'da Bakanlar Kurulu toplantısından önce kamuoyuna duyuracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu, kamuda çalışan işçilerle ilgili yürütülen toplu sözleşme sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 1 buçuk aydır kamuda çalışan işçilerle ilgili toplu sözleşme konusunda Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın başkanlığında, sendika başkanlarıyla yoğun bir çalışma yaptıklarını ifade eden Müezzinoğlu, süreci büyük bir olgunluk noktasına getirdiklerini belirtti.

İş sözleşmesi imza töreninin pazartesi günü yapılacağını ifade eden Müezzinoğlu, "İşçilerimizin enflasyona karşı korunması, enflasyona ezdirilmemesi, mümkünse enflasyonun üzerinde bir artışı sağlayabilmek adına talepleri karşılama gayreti içinde olduk. Pazartesi günü saat 11.00'de sayın Başbakanımızın başkanlığında Türk-İş Başkanımız ve bizler yaklaşık 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza törenini yapmış olacağız." diye konuştu.

Müezzinoğlu, "Ben özellikle sayın Başbakanımıza, onun şahsında hükümetimize, işçilerimiz adına da Türk-İş Başkanımızın şahsında tüm sendika başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Tabii burada Hak-İş'in de çalışanları var. Hak-İş Başkanımızın da bu anlamda taleplerini büyük oranda karşılamış olduğumuz kanaatindeyim. İnşallah rakamları da sayın Başbakanımız pazartesi günü saat 11.00'de Bakanlar Kurulu'ndan önceki toplantıda kamuoyuna duyuracak." ifadelerini kullandı.