24. YAPEX Fuarı Antalya'da kapılarını açtı

Antalya EXPO Center'daki fuarda, yapı sektöründeki son yenilikler ve hizmetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antalya'da bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX) kapılarını açtı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Acar, Antalya EXPO Center'daki fuarın açılışında, her ne kadar turim ve tarım kenti olsa da inşaat sektörünün de Antalya'da önemli yer tuttuğunu söyledi.

Yapı fuarlarının belediyeler için de önemli olduğunu belirten Acar, "Bu gibi fuarlar belediyelerin yapı sektöründeki gelişmeleri ve teknolojileri takip etmesi açısından önemli. Son yıllarda kentsel dönüşüm konusunda ciddi atılımlar var. Yenisini yaparken, eskisini korumak da önemli. Bu açıdan kültürel yönü olan bu fuarlar faydalı. Yeşili çoğaltarak çevreci binalar yapmak ve eski binaları aslına uygun olarak yapmak en önemli sorumluluklarımız arasında." dedi.

Fuarın destekçileri arasında bulunan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfının Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de fuarın, değişik kesimlerden gelen yönetici ve üreticilerin duyarlılığını artırmayı hedeflediğini dile getirdi.

Sözen, "Ulusal ve uluslararası boyutta hızla gelişen teknolojiler ve geleneksel malzemelerdeki niteliği artırıcı girişimlerin üretimini yapan kesimler, bu fuarda buluşuyor ve kültürel varlıkların doğru işlevlendirilmesi için yeni iş birlikleri geliştiriyor." diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuar alanı ziyarete açıldı. 8 ana kategoride yaklaşık 300 firmanın yer aldığı fuarda, yapı sektöründeki son yenilikler ve hizmetler hakkında ziyaretçilere bilgi verildi.

Kültürel varlıklarda doğru işlevlendirmenin gerekliliği temasının vurgulanan fuarda, Tarihi Kentler Birliği üyesi 50 belediye de stant açtı. Bölgelerin tarihi ve doğal güzellikleriyle yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stantlara davetliler yoğun ilgi gösterdi.

YAPEX, 19 Kasım'a kadar açık kalacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir