7 işadamının mal varlığına tedbir

İstanbul Hakimliği, Türk Telekom yönetim kurulu üyesi Abdullah Tivnikli dahil bazı şirket ve işadamlarının varlıklarına tedbir koydu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Savcılığın Salı günü yaptığı başvuru üzerine, İstanbul 2 No'lu Hakimi Süleyman Karaçol, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tivnikli dahil bazı şirket ve işadamlarının varlıklarına tedbir koydu. 

Habertürk gazetesinin haberine göre, Tivnikli aynı zamanda Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanlığını ve Kuveyt Türk yönetim kurulu üyeliğini yürütüyor. Tivnikli'nin ayrıca enerji alanında faaliyet gösteren bazı şirketlerde ortaklıkları da bulunuyor.

Gazetenin haberine göre, ayrıca BİM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Latif Topbaş, işadamı Üsame Kutub, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kalyoncu, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, işadamı Cengiz Aktürk ile Bosphorus 360 Ltd ve Zirve Holding'in tüm varlıklarına tedbir kondu.

Cengiz: Bize böyle bir karar ulaşmadı

Listede adı olan işinsanı Mehmet Cengiz, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, ellerine böyle bir karar ulaşmadığını söyledi. Cengiz, haberi gazeteden öğrendiğini dile getirerek, "Avukatlarım beni aradı. Ama ne onların elinde ne de benim elimde böyle bir tedbir kararı var" dedi. Cengiz, 'Adı geçen diğer işadalarını aradınız mı' sorusuna ise 'Evet onları da aradım, onların da elinde böyle bir karar yok" dedi. 

Savcılık doğruladı

Öte yandan savcılık kaynakları, el koyma kararını doğruladı. Kaynaklar, ilgili şirketlerin bağlı bulundukları  tapu müdürlükleri ve bankalara tedbir yazılarının gönderildiğini söyledi.

El koyulması istenilen varlıklar şöyle:

* Tüm bankalarda bulunan her türlü TL ve döviz cinsi hesapları. 

* Bono, tahvil, yatırım enstrümanı ve kiralık kasaları. 

* Gayrimenkulleri ve taşınmazları. 

* Kara, deniz ve hava ulaşım araçları. 

* Merkezi kayıt kuruluşlarında bulunan hak ve alacakları. 

* Üzerlerine kayıtlı ve hisse sahibi oldukları tüm şirket ortaklıkları. 

* Sermaye piyasasında işlem gören tüm hisseleri. 

* Sigorta şirketlerinde bulunan hak ve alacakları.

Bu konularda ilginizi çekebilir