92 maden ocağında faaliyetler durduruldu

Çalışma Bakanlığı, 2014'ün ilk 7 ayında çalışanlar için hayati tehlike oluşturan 92 maden ocağındaki faaliyetleri durdurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından, bu yılın ocak-temmuz döneminde çalışanlar için hayati tehlike arz eden 92 maden ocağında faaliyetler durduruldu. 

Zonguldak'ta göçük nedeniyle 9 işçinin çalıştıkları kömür ocağında yaklaşık 14 saat mahsur kaldığı kaza, Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından gözleri tekrar madenlere çevirdi. 

Ölümlü iş kazalarının en fazla yaşandığı madencilik ve taş ocakçılığı sektörünü özel olarak incelemeye alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, Türkiye'nin dört bir yanındaki maden ocaklarını programlı olarak teftiş etti. 

Bu yılın ocak - temmuz döneminde çalışanlar için hayati tehlike arz eden 92 maden ocağını tespit eden İş Teftiş Kurulu, bu ocaklarda faaliyetin durdurulmasına karar verdi. Bu ocaklardan 11'i Edirne, 10'u Zonguldak, 7'si Tekirdağ, 6'şar tanesi Ankara ve İstanbul, 5'er tanesi ise Kütahya, Kocaeli ve Manisa'da faaliyet gösteriyordu. 

Söz konusu ocakların işletmelerine idari para cezaları da kesilirken, sonraki süreçte yapılan kontrol amaçlı teftişlerle işletmelerin "durdurma" kararlarına muhalefet edip etmedikleri ise ayrıca rapor edildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir