Abdi İbrahim, dünyanın en büyük 100 ilaç firması arasında

Şirket, dünya ilaç firmaları ciro sıralamasında 96. sıraya yükselen ilk Türk ilaç şirketi olduğunu bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Abdi İbrahim'in, dünyanın en büyük 100 ilaç firması arasına giren ilk Türk ilaç şirketi oldu.

Abdi İbrahim'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin, dünya ilaç firmaları ciro sıralamasında 96. sıraya yükseldiği belirtildi. Tüm dünyada ilaç sektörünün satış rakamlarını inceleyen uluslararası değerlendirme kuruluşu International Medical Statistics'in (IMS) 2007 yılı ilaç sektörü sıralamasına göre, Abdi İbrahim'in, dünyanın pek çok güçlü ilaç markasını geride bıraktığı kaydedildi. Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, konuya ilişkin değerlendirmesinde, dünyanın en büyük 100 ilaç şirketi arasında yer alan ilk ve tek Türk firması olmalarının, bugüne kadarki emek ve çalışmalarının çok değerli bir yansıması olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Barut açıklamada, "Yenilikçi, başarıya odaklı ve dinamik ekibimizin Abdi İbrahim'i daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Dileğim; Türkiye ilaç sektörünün topyekun büyük başarılara imza atması ve dünya çapında daha da büyük başarılar elde edilebilmesidir" ifadesini kullandı.

Açıklamada, referans ve eşdeğer ilaç üretiminin yanı sıra, ilaç ihracatı da gerçekleştiren Abdi İbrahim'in 2007'deki cirosunun 805 milyon dolar olarak gerçekleştiği, 2007 yılı rakamlarına göre Türkiye ilaç sektöründe ciro bazında yüzde 7,2, kutu bazında ise yüzde 9,2 pazar payı elde eden şirketin, 2003 yılından bu yana sektörde "lider" konumda bulunduğu kaydedildi.