Albayrak: Yeni istisna, muafiyet, indirim yok

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Yeni istisna, muafiyet ve indirim getirmeyeceğiz" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Vergi Konseyi Genel Kurulu'na katıldı. Albayrak buradaki konuşmasında, "Yeni istisna, muafiyet ve indirim getirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bundan sonra devreden KDV sorunu olmaması için çalışmalar yapacaklarını anlatan Albayrak, KDV iadelerinin hızlı ve doğru yapılabilmesini sağlamak için birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini de söyledi.

Albayrak, "Tabana yayılmış daha adaletli bir vergi sistemini en kısa zamanda hayata geçirmeyi arzuluyoruz" diye konuştu.

"Vergi politikasındaki hassas dengeyi korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Bakan, vergi sisteminin bütüncül bir anlayışla değerlendirildiğini ve tasarlandığını belirtti.

Çok daha etkin bir kayıtlı ekonomiye geçiş süreci uygulayacaklarını anlatan Albayrak, ayrıca "Dijital vergilendirmeye bu yıl güçlü refleks vereceğiz" dedi.

Konuşmasında, mali disiplinin Türkiye için en önemli çıpa olmaya devam edeceği vurgusunu yapan Albayrak, 2019'un çok daha rahat bir yıl olacağını, enflasyonla mücadeleye yönelik adımlarının etkisinin de Şubat ayında görüleceğini ifade etti.