Alımlar devam etti, endeks zirve yeniledi

Seans içerisinde 37.584 puanla yıl içi en yüksek seviyesini yineleyen İMKB, ilk seansı 37.443 puandan kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Olumlu havanın desteğiyle yükselişine devam eden İMKB'de ilk seans 687 puan artışla 37.443 puandan tamamlandı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.87 değer kazanırken, günün ilk yarısında 1.17 milyar TL'lik işlem hacmi oluştu.

IMF beklentisinin canlı kalmasıyla yurtdışı piyasalardan ayrışan İMKB'de yeni haftada alıcılı başladı. Haftanın ilk seansında 37.584 puana kadar çıkan Ulusal-100 Endeks, böylece yıl içi en yüksek seviyesini de yenilemiş oldu. Güne düşüşle başlayan yurtdışı endekslerde ise ilk yarı sonuna doğru toparlanma çabaları devam ediyor.

Yurtiçi piyasada bir yandan IMF temasları izlenirken, diğer yandan siyasi arenadaki gelişmeler takip ediliyor. Veri trafiği açısından da yoğun geçecek haftada; yarın ilk çeyrek büyüme rakamı ve dış ticaret verileri, çarşamba günü haziran ayı ihracat rakamı, cuma günü de haziran ayı enflasyonu açıklanacak. Yurtdışında ise cuma günü ABD'nin tatil olması nedeniyle perşembe günü işsizlik verileri gelecek.

Dolar ve faizde düşüş sınırlı kaldı

Oluşan iyimser hava yurtiçinde dolar ve euroya da satış getirdi. Ancak döviz cephesinde düşüş sınırlı kalıyor. Kapalıçarşıda sabah 1.5350 TL'den alıcı bulan dolar, şu sıra 1.5410 TL'ye yükselmiş durumda. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.40 seviyesinde seyrederken, içerde euro 2.1570 TL'den el değiştiriyor.

Diğer yandan tahvil-bonoda ise hacimsiz yatay seyir etkili. En çok işlem gören 3 Kasım 2010 vadeli kıymette faiz yüzde 11.81 bileşik seviyesinde. Bir önceki gösterge kağıt olan 2 Şubat 2011 vadeli tahvilde ise faiz yüzde 11.93 bileşikte seyrediyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.