Alman DKV, Türkiye'de yatırım atağında

Yatırımda rotayı Türkiye'ye çeviren Avrupa'nın en büyük akaryakıt kartı şirketlerinden Alman DKV, beş yılda Türkiye pazarında yüzde 400 büyüme ve yüzde 300 istihdam artışı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

İSTANBUL - Sunduğu akaryakıt kartı hizmetiyle nakliyecinin maliyetini önemli oranda azaltan Almanya'nın önde gelen şirketlerinden DKV, yatırımda önceliği Türkiye pazarına verdi. DKV Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Tuna, "DKV Global'in şu anda tüm ilgisi ve yatırım önceliği Türkiye pazarında. Türkiye'deki organizasyonunu geliştirmeye yönelik yatırım atağına geçen şirket,  beş yılda Türkiye'deki cirosunu yüzde 400, istihdamını ise yüzde 300 artırmayı hedefliyor" dedi. Uluslararası taşımacılık yapan Türk nakliyecilerine Avrupa'da büyük avantajlar sunan DKV Kart, yılsonuna kadar yurtiçi akaryakıt istasyonlarında da satışa sunulacak. Türkiye ve Doğu Avrupa pazarı için özel olarak geliştirilen mobil uygulamalar ile temassız akıllı kartları devreye sokacak olan şirket ayrıca, 2014'ün ikinci yarısına kadar DKV Kart'ı Türkiye'deki KOBİ'lerin kullanımına sunacak.  

Türkiye'de 120 milyon litre akaryakıt

DKV'nin Türkiye stratejisinin net olduğunu vurgulayan Tuna, "Avrupa'da bulunan 44 bin istasyonluk networkumuz uluslararası taşımacılık firmalarının hizmetine sunuldu. Şimdi asıl hedef, Türkiye iç pazarında gücümüzü ve modelimizi sergilemek" dedi. Türkiye'de hizmet verdikleri şirket sayısını 2012'de 300'den 350'ye çıkardıklarını ifade eden Tuna,  geçtiğimiz yıla yönelik şu açıklamalarda bulundu: "2012'de cirosal bazda yüzde 50 büyüdük. Ciromuzu 100 milyon eurodan 150 milyon euroya yükselttik. 2012'de bin yeni istasyonu daha sisteme katarak tüm Avrupa'da toplam 44 bin istasyonda geçerlilik kazandık. DKV ile Türkiye'de 120 milyon litre akaryakıt alındı. Ayrıca 2012'de Avrupa'da alınan akaryakıtın TL ile ödenebilmesi olanağını sağladık. Dünyada ilk kez acil durumda şoföre nakit para temini edebildiğimiz "acil durum servis" hizmetini yine 2012'de kullanıcılarımıza sunduk." 

Nakliyecinin maliyetini % 30 azaltıyor

Nakliye şirketlerinin en büyük maliyet kalemi olan akaryakıtta yüzde 9, otoban, feribot gibi kullanımlarda ise yüzde 30'a varan indirim sağlayan DKV, kısa süre önce devreye soktuğu ‘acil durum servisi' ile de acil durumlarda şoförün nakit para ihtiyacını karşılıyor.  Avrupa'daki 34 bin noktada geçerli teknik servis desteği de sunan şirket, araç tamiri, araç temini gibi hizmetleri veriyor. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile işbirliği anlaşmasına imza atan DKV, üyelerin maliyetlerini düşürerek rekabet gücünü artırıyor. Anlaşma ile UND üyesi 1054 şirketin akaryakıttan tren, tünel, feribot ücretlerine uzanan tüm harcamalarında yüzde 9 ile yüzde 30 arasında tasarruf etmeleri sağlanıyor. Avrupa'da geçerli tek kart olan DKV Kart ile UND üyeleri, marka bağımsız olmak üzere Avrupa'daki 40 bin istasyondan kaliteli akaryakıtı ucuza temin edebiliyor. Maliyet avantajlarının yanı sıra olası kazalar, araç arızaları ve ceza durumlarında UND üyesi şirketlerin "DKV Yol Yardım"ından yararlanıyor. Yapılan işbirliği ile Türk nakliyecilerine toplam 60 milyon euro tasarruf sağlaması hedeflenmişti.