Anadolu Sigorta, 9 aylık karda yüzde 144 artış yakaladı

Şirketin net karı 96.3 milyon YTL'ye yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Anadolu Sigorta, yılın 9 aylık döneminde net karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 144 artırarak 96.3 milyon YTL'ye çıkardı.

Anadolu Sigorta'nın, 2008 yılı dokuz aylık finansal verileri açıklandı. Şirketin geçen yılın dokuz aylık dönemi sonucunda 10.9 milyon YTL olan teknik karı cari dönemde 79.7 milyon YTL'ye ulaştı. Anadolu Sigorta'nın brüt bilanço karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 107 artarak 115 milyon YTL, net karı ise yüzde 144'lük artışla 96.3 milyon YTL'ye yükseldi.

"Karlılık temelli büyüme stratejimizden ödün vermedik"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, "Özellikle 2008 yılının ikinci yarısındaki çeşitli ekonomik belirsizliklere rağmen, karlılık temelli büyüme stratejimizi ödün vermeden sürdürdük. Şirketimiz, sigortacılık sektörünün en köklü kurumu olarak, 'daha güçlü bir sigortacılık sektörü için daha güçlü bir Anadolu Sigorta' anlayışıyla yoluna devam etmektedir. Dokuz aylık rakamların sonucunda da tıpkı 2008 yılının üç aylık ve de altı aylık dönemlerinde olduğu gibi karlılığımızı yükseltmeyi başardık. Tüm bu gelişmeler ışığında yılsonu hedefimiz karlılık trendimizin devam etmesi yönünde olacaktır" dedi.