Anadolubank Tarım sektörüne Ege'den girecek

Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay, tarım sektöründeki büyük potansiyeli Ege Bölgesi'nden başlamak üzere değerlendireceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay, tarım sektöründe büyük bir potansiyelin bulunduğunu, bunu Ege Bölgesi'nden başlamak üzere değerlendireceklerini söyledi.

İzmir'de bir restoranda düzenlenen iftar yemeğinde bankanın vizyonu ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Günay, Habaş Grubu bünyesindeki bankanın tek amacının bankacılık yapmak olduğunu belirtti.

Banka bilançosunun yüzde 60'ının kredilerden oluştuğunu, toplam mevduatın yüzde 115'ini kredi olarak verdiklerini ve sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 19 olduğunu anlatan Günay, "Hedefimiz çok büyümek değil en iyi banka olmak" dedi.

Bankanın yüzde 100 Türk sermayesi olmasından gurur duyduklarını dile getiren Günay, yaşanılan krizde hiçbir krediyi geri çağırmadıklarını, genel bankacılıkta yüzde 5.5 seviyesindeki batık kredi oranının Anadolubank'ta yüzde 2.3 olduğunu söyledi.

Türk tarımında büyük bir büyüme potansiyeli gördüklerini, bunu harekete geçirmek amacıyla çalışma yaptıklarını ifade eden Günay, bu kapsamda Ege Bölgesi'nde 12 yeni şube açtıklarını belirtti.

Tarım sektörüne yönelik bankacılıkta rekabet ortamının oluşmasının sektöre büyük faydalar getireceğine inandığını vurgulayan Günay, Ege Bölgesi tarımı için 150 milyon liralık kredi portföyü açtıklarını bildirdi.

Günay, tarım kesimine yeni finans ürünleri getireceklerini, eğitim gibi konularda sosyal projeler yapacaklarını kaydederek bu gelişimin Ege'den başlayarak önde gelen tarım merkezlerinde devam edeceğini kaydetti.