ANSİAD 2008 ödülleri sahiplerini buldu

Yılın başarılı işadamı, gazetecisi ve sanatçısı ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALA- Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) yılın başarılı, işadamı, gazetecisi ve sanatçısı ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Antalya Sheraton Woyager Otel'de düzenlenen ödül töreninde, "Yılın Kültür ve Sanat Ödülü"ne layık görülen besteci ve piyanist Fazıl Say'ın ödülünü sanatçının menajeri Kadir Dursun aldı. Say, törene gönderdiği mesajla kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti.

Say'ın, bu ödüle Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin sanat yönetmenliğini yaparak, kentin kültür ve sanat hayatında önemli yer alması, tanıtımına katkıda bulunması, genç yeteneklere fırsat vererek yaygın müzik eğitiminin gerçekleşmesini sağlaması nedeniyle layık görüldüğü bildirildi.

"Yılın İş Adamı" ödülünü ise, Antalya Organize Sanayi Bölgesinde soğutma makineleri üretimi yapan sanayici Can Hakan Karaca aldı. Yılın başarılı gazetecisi ödüllerinde ise, Akdeniz Manşet Gazetesi'nden Umut Özen, "Güneş Enerji Santrali Gerçeği" haberiyle birincilik ödülü aldı. Referans Gazetesi'nden Mehmet Ali Kantarcı "Antalya, Akdeniz'in teknokent üssü oluyor" haberiyle, Zaman Gazetesi'nden de Şaban Gündüz "Sebze küçüldükçe değeri katlanıyor" haberiyle mansiyon ödüllerine layık görüldü.

Gecede ayrıca 19. kuruluş yıl dönümü kutlanan ANSİAD'da Başkan Ali Rıza Akıncı, görevini işadamı Mehmet Hacıarifoğlu'na devretti. Akıncı, teşekkür konuşmasında, görevini ekonomik krizin etkilerinin görülmeye başladığı bir dönemde başarıyla yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

ANSİAD olarak bir çok konuda, bir çok konukla aydınlatıcı toplantılar gerçekleştirdiklerini anlatan Akıncı, "Bütün siyasi görüşlere eşit mesafede yaklaştık. Eleştiride ya da övgüde bulunduğumuz zaman kimse bunun altında başka bir amaç aramadı, samimi olduğumuzu biliyorlardı" dedi.

Yeni Başkan Hacıarifoğlu da, önceki dönemlerde olduğu gibi sosyal politikaları devam ettireceklerini, eğitim, sağlık ve sanat alanlarında desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.