Arçelik, bilgisayar pazarında ilk ikiye oynuyor

Şirket, bilgisayar apzarında geçen yıl yüzde 38 oranında büyüdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Arçelik A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Subaşı, bu yıl bilgisayar pazarında ilk iki markadan biri olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Arçelik, Grand Prix tasarımını uyarladığı, Intel Core i7 işlemci teknolojisine sahip masaüstü ve Intel Centrino 2 işlemci teknolojisine sahip dizüstü bilgisayarının tanıtımını, Formula 1 takımlarından BMW Sauber'in Alman pilotu, Nick Heidfeld'in katılımıyla gerçekleştirdi.

Tanıtımı gerçekleştirilen 'Grand Prix Serisi' ürünleri hakkında bilgi veren Arçelik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Subaşı, Türkiye bilgisayar pazarının geçen yıl yaklaşık 2 milyon 800 bin adet satışla yüzde 3 büyürken, Arçelikin yüzde 38 oranında büyüdüğünü anlattı.

Türkiye'de hane başı penetrasyon oranının bilgisayar için yüzde 26, internet için ise yüzde 24,5 olduğunu dile getiren Subaşı, "Daha gidilecek çok yolumuz var" dedi.

Dünyada geçen yıl yaklaşık 300 milyon bilgisayarın ve 286 milyon beyaz eşyanın satıldığını belirten Subaşı, Arçelik'in geçtiğimiz dört yılda yüzde 126 büyüyerek bilgisayar pazarında önemli bir oyuncu olduğunu ifade etti.

Subaşı, Grand Prix Serisini daha çok hız, daha iyi bir performans bekleyen müşterilerine sunduklarını vurgulayarak, "Tanıtımını gerçekleştirdiğimiz Arçelik ve Intel işbirliğinin bir ürünü olan Grand Prix Serisi, Intel Core i7 işlemcili bilgisayarlar, yüksek grafik yetenekleri ve özel tasarımı ile kullanıcılara hem estetik hem de maksimum performans sunuyor" dedi.

Grand Prix serisinin, "benzersiz" işlemci gücüyle çok daha düşük güç tüketimi ile aynı anda daha fazla işlemin yüksek performansla yapılmasına olanak sağladığını anlatan Subaşı, "Üstün özellikleri ve en son Intel teknolojisi ile bilgisayar oyunu fanatikleri için de mükemmel seçim olan Arçelik Grand Prix serisi, göz alıcı tasarımıyla da tüm dikkatleri üzerine çekiyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Subaşı, Grand Prix serisinin üst segmentte bir ürün olduğunu belirtti.

Arçelik'in ürün gamında 796 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişen fiyatlarda bilgisayarlar bulunduğunu dile getiren Subaşı, Grand Prix serisinin ise bin 500 lira ile 3 bin 400 lira arasında satılacağını ifade etti.

Diğer bir soru üzerine de "Bu yıl, bilgisayar pazarında ilk iki markadan biri olmak istiyoruz" diyen Subaşı, Grand Prix serisi bilgisayarlardan alan ilk 100 müşteriye Formula 1 bileti armağan ettiklerini bildirdi.