Arçelik hisse ihracı için SPK'ya başvurdu

Şirket 10 milyon TL bedelsiz ve 250 milyon TL bedelli hisse senedi ihraç edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Arçelik temettüden bedelsiz 9.9 milyon TL ve 249.9 milyon TL bedelli nakit artırımla sermayesini yükseltmesi dolayısıyla gerçekleştireceği hisse senedi ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay istedi.

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. iç kaynaklardan 269.5 milyon TL, Batısöke Söke Çimento Sanayii T.A.Ş. 22.5 milyon TL ve Yozgat Kraft Torba San. ve Tic. A.Ş. 6.8 milyon TL hisse senedi ihracı nedeniyle Kurul'dan onay istedi. Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. 72.9 milyon TL hisse senedi ihracı için SPK'ya başvurdu. Başvurular esas sözleşme değişikliğine izin verilmesi amacıyla yapıldı, bu sermaye artışına ilişkin genel kurul henüz yapılmadı. Marbaş B Tipi MKYO A.Ş. A.Ş. de 300 bin TL'lik hisse senedi ihracı için Kuruldan onay talep etti.

Yatırım fonlarından 4.1 milyar liralık pay ihracı

Bu arada 5 yatırım fonu toplam 4 milyar 150 milyon TL'lik pay ihracı talebi için SPK'ya başvurdu.

Türk Ekonomi Bankası A.Ş. B Tipi Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu 3 milyar TL, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. B Tipi Garantili Şemsiye Fonu 1 milyar TL'lik yatırım fonu katılma belgesi payı ihracı için Kurul'dan onay istedi. Ayrıca Ashmore İş Yatırım B Tipi Değişken Fonu, Ashmore İş Yatırım B Tipi Likit Fonu ve Ashmore İş Yatırım A Tipi Değişken Fonu 50 milyon TL tutarlı pay ihracı için SPK'ya başvuruda bulundu.

Kurul, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 100 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanını çıkarılmış sermayesinden 100 milyon TL artırarak 300 milyon TL'ye çıkarma talebini olumlu karşıladı.