ASELSAN çalışanları Anıtkabir'de

38. kuruluş yıldönümünü kutlayan ASELSAN çalışanları Anıtkabir'i ziyaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  – Türkiye’nin en büyük savunma sanayii ve elektronik şirketi ASELSAN 38. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Kutlama kapsamında, ASELSAN’ın bütün çalışanları Anıtkabir’i ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu, Mozoleye çelenk koydu. Anıtkabir özel defterini imzalayan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Baykul şunları yazdı: 

 “Yüce Atatürk. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, ulusumuzu daha müreffeh kılmak için koyduğunuz hedeflere, sarsılmaz bir inanç ve azimle koşmaya devam ediyoruz. Kuruluşumuzun 38inci yılını  kutladığımız bugün, bu inanç ve kararlılığımızın artarak süreceği sözünü vermek için, ASELSAN Ailesi olarak hep birlikte huzurunuza geldik. Minnet ve şükranlarımızı arz ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.”

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfının sahibi olduğu ve yüzde 15,4’ü BİST’te işlem gören ASELSAN, Türkiye’nin en büyük savunma sanayii şirketi olması yanında Defence News tarafından hazırlanan ve hesap yılında bir önceki yıla göre satışlarına göre şirketlerin sıralandığı Top 100 listesinde 7 yıldır bulunan ASELSAN, 2012 itibariyle bu listede 74. sırada yer alıyor. 

Savunma sistemleri ve elektronik alanında faaliyet gösteren şirket, Ankara’da bulunan Akyurt ve Macunköy fabrikalarının yanında, Ankara Gölbaşı’nda radar ve radar sistemleri üretmeye yönelik üçüncü fabrikasının inşasını da tamamlama aşamasına getirdi. ASELSAN, Türkiye’de çeşitli oranlarda ortak olduğu 4 iştiraki yanında, Kazakistan, Azerbaycan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirliklerinde 4 ayrı şirketin de ortağı konumunda. ASELSAN’ın Güney Afrika’da satış ofisi bulunuyor. 

ASELSAN’ın, Eylül 2013 sonu itibariyle 2 bin 673’ü mühendis olmak üzere 4 bin 426 çalışanı içindeki teknik personelin 2 bin 523’ü AR-GE personeli olarak çalışırken, 2012 sonu itibariyle AR-GE yatırımlarının 329 milyon dolara ulaştığı kaydedildi. Şirketin, mevcut sipariş miktarının 3,8 milyar dolar seviyesinde olduğu ve bu yılın sonuna kadar 150 milyon yatırım yapmayı planladığı açıklandı. ASELSAN’ın 9 aylık satışları 1 milyar 444 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. BİST’te işlem gören hisse değerine göre (8 Kasım 2013) şirket toplam değeri 4,5 milyar TL seviyesinde bulunuyor. 

ASELSAN, Askeri Haberleşme Sistemleri, Radar ve Elektronik Harp Sistemleri, Elektro-Optik Sistemleri, Seyrüsefer ve Aviyonik Sistemleri, Savunma ve Silah Sistemleri, Komuta-Kontrol-Haberleşme-Bilgisayar-İstihbarat-Keşif ve Gözetleme (C4ISR) Sistemleri, Deniz Savaş Sistemleri, Profesyonel Haberleşme Sistemleri, Akıllı Ulaşım Sistemleri tasarımı, geliştirilmesi, imalatı, sistem entegrasyonu, modernizasyonu ve satış sonrası hizmetleri alanlarında faaliyette bulunuyor. Şirket, TSK’nın en önemli tedarikçilerinden biri olması yanında, ABD, Almanya, Hollanda, İngiltere, Fransa, G.Kore’nin de bulunduğu 45 ülkeye ihracat yapıyor. Şirketin 2012 yıl sonu ihracatı 109.6 milyon dolar olmuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir