Aselsan'dan KHO ile savunmada işbirliği

Aselsan ile Kara Harp Okulu arasında imzalanan işbirliği protokolüyle, Kara Harp Okulu öğrencileri Aselsan desteğiyle teknik konularda akademik çalışmalar yapabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Aselsan ile Kara Harp Okulu (KHO), savunma sanayi alanında gerçekleştirilecek bilimsel projelerde birlikte çalışacak. 

KHO Komutanlığı ile Aselsan arasında eğitim, öğretim ve araştırmaya ilişkin işbirliğinin geliştirilmesine yönelik işbirliği protokolü, Aselsan'ın Macunköy Tesisleri'nde düzenlenen törenle imzalandı. 

"İnsana yapılan her türlü yatırım bizim de sermayemiz"

Törende konuşan Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat, temel sermayelerinin nitelikli insan gücü olduğunu belirterek, "İnsana yapılan her türlü yatırım bizim de sermayemizdir. Aselsan olarak bünyemizdekilerin yanı sıra bünyemiz dışında da nitelikli insan gücü yetiştirilmesine katkı sağlıyoruz" diye konuştu. 

Aselsan'da 2 bin 164 araştırmacının görev yaptığını belirten Canpolat, her yıl cirolarının yüzde 7'sini Ar-Ge'ye tahsis ettiklerini, geçen yıl Ar-Ge için ayırdıkları kaynağın 383 milyon dolara ulaştığını söyledi. 

"Tersine Beyin Göçü" kapsamında yapılan çalışmalarla son 10 yılda 100'e yakın mühendis kazandıklarının altını çizen Canpolat, "Protokolün ülkemizin nitelikli insan gücü yetiştirmesine yardımı olacağına inanıyorum" dedi. 

Canpolat, Kara Harp Okulu öğrencilerinin Aselsan desteğiyle teknik konularda akademik çalışmalar yapabileceklerini ifade etti. 

Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Uyar da "KHO, daha önce sistem mühendisliği programı uyguluyordu. Şu anda ise toplam 10 lisans programında eğitimine devam etmektedir. İstiyoruz ki harcanan emek bu beyin gücü tamamen Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyaçları için değerlendirilsin. Bu anlamda işbirliklerini genişletmek suretiyle ülkemize, savunma sanayimize katkıları olsun istiyoruz" diye konuştu.  

Konuşmaların ardından Canpolat ve Yılmaz işbirliği protokolünü imzaladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir