ATO, fuar teşvikini artırmayı planlıyor

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, yurt dışı fuarları için verdikleri desteği yüzde 50 oranından yüzde 70 oranına çıkarmayı planladıklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Meclis Başkanı Nuri Gürgür, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleriyle birlikte Ekonomi Bakanı Zeybekci’yi makamında ziyaret etti.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran burada yaptığı konuşmada, yeni yönetim olarak yürüttükleri çalışmalar ve projeleri hakkında bilgi verdi. Nefes Kredisi’ne Türkiye’de en büyük katkıyı sağlayan oda olduklarını kaydeden Baran, “Ankara’da üyelerimiz için 1 milyar liralık bir kredi hacmi oluşturduk. Kredi üst sınırını 100 bin TL olarak belirledik. Böylelikle 20 bin ATO üyesi nefes alabilecek” dedi.

Türkiye’nin içeride ve dışarıda yaşadığı terör olaylarına değinen Baran, terörün, destekçilerinin umduğu gibi bölücü değil aksine birleştirici etki yaptığını söyledi. Baran, konuşmasında Ankara’dan yurt dışına uçuşların artırılmasının Başkent’in ihracatının artırılması için önemine dikkat çekti.

Fuar teşvik oranını yüzde 70'e çıkarmak istiyoruz

Ekonomi Bakanlığı tarafından başlatılan Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında ATO’nun medikal sektörü üzerinde çalışma yaptığını anlatan Başkan Baran, 2012-2016 yılları arasında sürdürülen proje ile 14 şirketin ihracatının 6,5 milyon TL’den 12,1 milyon TL’ye yükselerek, yüzde 86 oranında bir artış kaydettiğini aktardı. Baran, ATO’nun 2017 yılında medikal sektöründe ikinci kez UR-GE projesi yürüteceğini bildirdi.

İhracatı artırmak amacıyla Yurt Dışı Fuar Teşviki Projesi uyguladıklarını da bildiren Başkan Baran, yüzde 50 olan teşvik oranını 2017 yılında yüzde 70’e yükseltmek istediklerini söyledi.