ATSO'nun vergi ödülleri sahiplerini buldu

'2007 yılı Gelir Vergisi Ticari Kazançlar'da Yılmaz Turgan, Mehmet Dikmen, Aydan Otur ödül aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANTALYA - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), Geleneksel Ödül Töreni'nde kazananlara ödülleri verildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomik krizden çıkmak için Türkiye'nin yeni bir rotaya ve yeni bir reform listesine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) yeni hizmet binasında düzenlenen Geleneksel Ödül Töreni'ne Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkanvekili Halim Mete ile ödül alanlar ve davetliler katıldı.

Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik krizden çıkması için yeni bir rotaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "Yapılması gereken bir dizi yapısal değişiklikler var. Yani mikro reform adımlar var. Bunlar yoksa, bir rotanız yok demektir. Küresel krizin oluşturduğu toz bulutunun belirsizliğini giderici, yeni bir süreç, yeni bir yol haritasına, yeni bir perspektife ihtiyaç var" dedi.

ATSO Başkanı Kemal Özgen de Türkiye'nin kriz öncesinde yapısal reformlar konusunda zaman kaybettiğini, ekonominin son iki yılda gündem dışı kaldığını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay Türkiye'de çok ciddi ekonomik kriz yaşandığını savunarak, MHP olarak ekonomiyi takip edecek bir "Kriz Kurulu" oluşturulmasını önerdiklerini anlattı.

Toskay, "Türkiye'nin iç ve dış borcu artıyor. Biz krizden en az zararla nasıl çıkarız buna bakmalıyız. Bunun önlemlerini almalıyız. AB'ye aday ülke olduğumuz için AB fonlarından yararlanmalıyız, ama AB bize IMF ile anlaşın diyor" dedi.

Vergi Ödülleri verildi

ATSO tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Vergi Ödül Töreni"nde kategorilerinde ilk üç sırayı paylaşanlara ödülleri, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından verildi.

Ödül alan şirket ve şahısların listesi şöyle:

"2007 yılı Gelir Vergisi Ticari Kazançlar"da Yılmaz Turgan, Mehmet Dikmen, Aydan Otur,

"Menkul Sermaye İradı ve Gayrimenkul Sermaye İradı"nda Nedim Saraçoğlu, İzzet Münir, İbrahim Şencan,

"Kurumlar Vergisi"nde, Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi A.Ş, Çelebi IC Antalya Hava Limanı Terminal Yatırım ve İşletme A.Ş ile Güneş Ekspres Havacılık Şirketi (Sun Ekspres),

"Döviz Kazandırıcı Hizmetlerden Konaklama Tesisleri"nde GTI Turizm Seyehat İşletmecilik ve Ticaret Limited Şirketi, FSP Turizm ve Yatırım A.Ş, Ataç Turizm A.Ş,

"Seyahat Acenteleri"nde Alkan Grup Turizm İşletmeleri A.Ş, Novum Turizm Seyahat Acentesi Ticaret ve A.Ş ile Kayıtur Turizm Seyahat Sanayi ve Ticaret A.Ş,

"İhracat Döviz Geliri"nde Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş, Adopen Plastik ve İnşaat sanayi A.Ş ile Eti Elektrometalürji A.Ş,

"Yaş Meyve Sebze ve Kesme Çiçek İhracatı"nda Renezoğlu Tarım Ürünleri Taşımacılık Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Günaydın İthalat ve İhracat Tarım İçecek Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Antalya Agro Dış Ticaret şirketi ilk üç sıraları paylaşarak ödüllerini aldı.

ISO ilk 500 listesine giren şirketlerden Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi A.Ş, Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş, AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ödül verildi.