Aviva Sigorta, ”Trafikte Yaşamı Seç” projesini hayata geçirdi

Aviva Sigorta GM Fırat, projenin amacının, trafik kazalarına engel olmaya yönelik farkındalık yaratmak ve bu farkındalığı uygulatmak olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Aviva Sigorta, "Trafikte Yaşamı Seç" sloganı ile bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat, projenin duyurulması amacıyla İstanbul Modern Sanatlar Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, projenin amacının, trafik kazalarına engel olmaya yönelik farkındalık yaratmak ve bu farkındalığı uygulatmak olduğunu belirtti.

Projeyi, sadece bu yıl için değil, önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerini dile getiren Fırat, farkındalık yaratmak için ilk hedeflerinin, üniversiteler olduğunu ifade etti.

Üniversite öğrencilerinin, diğer insanlara göre daha fazla katma değer yarattıklarına dikkati çeken Fırat, "Türkiye'de 70 milyon insanın ülkenin gelişimine katma değer yaratacağı bir yapıya gelirsek, bu ülkeyi kimse tutamaz. Ben bu eğitimi aldığımda yaşamımda ve araba kullanmamda değişiklikler oldu. Bu eğitimi alacak herkeste bu değişikliklerin olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Trafik kazalarının, Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre 14-19 yaş arasındaki insanların birinci ölüm nedeni olduğunu vurgulayan Fırat, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kasko yaptığımız her 100 araçtan 40-45'ine hasar dosyası açıyoruz. Bu oran, Avrupa'da yüzde 20'lerin de altında. Bu oranı bizim de azaltmamız gerekiyor. Geçenlerde dünya Üst Yöneticimizi (CEO) ağırladım. Arabaya bindiğinde yaptığı ilk şey, arka koltuğa oturmasına rağmen emniyet kemerini bağlamaktı. Bu bilinci, ülkemizde de yerleştirmemiz lazım.

Aviva Sigorta olarak, 'HED Akademi' ile bu konuda şirket içi personel eğitimleri vereceğiz, üniversitelerde eğitimler vereceğiz. Sadece üniversitelerde kalmayı da düşünmüyoruz. Projeyi, anlatabileceğimiz her alanda uygulamak istiyoruz."

Ertan Fırat, proje çalışmaları kapsamında, "emniyet kemeri", "alkollü araç kullanmak", "yüksek hız", "arka koltukta emniyet kemeri bağlamak", "çocuk yolcu güvenliği", "seyir halindeyken cep telefonu kullanmak", "arabadaki eşyanın neden olduğu durumlar" ve "temel araç bakımları" konularında eğitim vereceklerini bildirdi.

Fırat, eğitimlerin ilk aşamada; Yeditepe, Fatih, Anadolu, Haliç ve Bilgi üniversitelerinde verileceğini ifade etti.