Ayakkabı sektörü temsilcilerine 6. Bölge'ye yatırım çağrısı

51. İstanbul Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı açılışında konuşanTİM Başkanı Büyükekşi, sektör temsilcilerine 6. Bölge'ye yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ayakkabı sektörü temsilcilerinden 6. Bölge'ye yatırım yapmalarını istedi. 

CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenen "51. İstanbul Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı" (AYMOD) bugün kapılarını açtı. Açılışta konuşan Büyükekşi, fuarın 51. kez gerçekleştirildiğini anımsatarak, "Dile kolay...Türkiye'de 51. kez fuar düzenleyen başka bir sektör yok. Bu sektörün mensubu olmaktan gurur duyuyorum" dedi. 

Nisanda çift haneli artış bekleniyor

Ayakkabı sektörünün ilk çeyrekte yüzde 12 büyüdüğü bilgisini veren Büyükekşi, Türkiye genelinde ihracatın yüzde 6,5 arttığını, nisan ayında çift haneli bir artış beklediklerini dile getirdi. 

Ayakkabı sektörü temsilcilerine 6. Bölge'ye yatırım yapmaları çağrısında bulunan Büyükekşi, "Daha fazla ihracat için katma değeri yüksek ürünler üretilmeli. Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarım üzerine daha fazla çalışılmalı. Cumhuriyet'in yüzüncü yılında hedeflediğimiz 500 milyar dolar ihracata ancak böyle ulaşabiliriz" diye konuştu. 

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin de fuara 100 kişilik bir alım heyeti geleceğini ifade etti. 

"Almanya ve Ukrayna pazarında yükselişe geçildi"

Sektörün ana pazarlarının Rusya, Irak, İngiltere, İtalya ve Ukrayna olduğunun altını çizen Çetin, Rusya pazarında kayıplar verildiğini, Almanya ve Ukrayna pazarında ise yükselişe geçildiğini vurguladı. 

Türkiye'de ayakkabı endüstrisi dünyanın yedinci büyük üreticisi oldu

İstanbul Deri Tanıtım Grubu Başkanı Mustafa Şenocak da Türkiye'de ayakkabı endüstrisinin 200 bin çalışan ve 60 bin firma ile dünyanın yedinci büyük üreticisi olduğuna dikkati çekti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir