Başbakan Amasra'da santral istemiyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay "Bence (Amasra) korunması gereken bir bölgedir. Sayın Başbakanımızın da kanaati o yöndedir. Kesin bu görüşlere uyulacağını tahmin ediyorum, daha doğrusu temenni ediyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Amasra'ya termik santral kurulması konusunda "Bence (Amasra) korunması gereken bir bölgedir. Sayın Başbakanımızın da kanaati o yöndedir. Kesin bu görüşlere uyulacağını tahmin ediyorum, daha doğrusu temenni ediyorum" dedi.
 
Özbekistan temaslarını tamamlayarak tarifeli uçakla yurda dönen Günay, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
"Kanaatimi koruyorum"
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir gazetecinin Bartın'ın ilçesi Amasra'ya kurulacak termik santralle ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:
"Amasra'ya 2010'da gittiğimde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Amasra'nın korunması konusundaki düşüncesini ve kanaatimi yüksek sesle ifade ettim. Hala o kanaatimi koruyorum. Amasra gibi Türkiye'de deniz kenarında çok az mekanımız var. Fatih Sultan Mehmet bile Amasra'yı teslim alırken yanındaki lalasına 'Çeşm-i Cihan bu mu ola?' (Dünyanın gözü burası mı?) demiş. Bence de korunması gereken bir bölgedir. Sayın Başbakanımızın da kanaati o yöndedir. Kesin bu görüşlere uyulacağını tahmin ediyorum, daha doğrusu temenni ediyorum."
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay daha sonra Ankara'ya hareket etti.
Bu konularda ilginizi çekebilir