BASF, pazar payını büyütmek için harekete geçti

Şirket Gebze'deki kimya fabrikasına yeni laboratuvar ve boya karıştırma üniteleri kurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kimya şirketi BASF'ın boya birimi BASF Coatings, BASF Türk'ün Gebze'deki kimya fabrikasına yeni laboratuvar ve boya karıştırma üniteleri kurdu.

BASF'tan yapılan yazılı açıklamada, geçen hafta üretime başlayan yeni boya tesisinin, BASF'ın Türkiye otomotiv boyaları pazarındaki konumunu güçlendirme planının bir parçası olarak hayata geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, BASF'ın, Temmuz 2008'de Türkiye'de ortağı olduğu otomotiv boyaları üretim ve satış şirketinin tüm hisselerini satın aldığı hatırlatıldı.

BASF Coatings Türkiye Genel Müdürü Gunther Sthamer, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin küresel otomotiv pazarındaki önemini koruduğunu, pazardaki mevcut duruma karşın Türkiye otomotiv endüstrisinin bölgedeki rakipsiz konumunun devam ettiğini belirterek, "BASF Coatings, Türkiye otomotiv OEM ve tamir boyaları pazarında önemli bir oyuncu. Gebze'de üretim yapmak bize, müşterilerimize daha iyi hizmet sunmamız için gerekli altyapıyı sağlayacak" ifadesini kullandı.

BASF Business Center Türkiye Yöneticisi Juergen Barwich de, Gebze fabrikasının BASF'ın bölgedeki kilit üretim merkezleri arasında yer aldığını, burada çok yetenekli ve tecrübeli bir ekibe sahip olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gebze'de yaptığımız üretim, büyüyen bölgesel pazardaki fırsatları daha iyi değerlendirebilmemize olanak tanıyor. BASF'ın Gebze'deki üretimini büyütmesi Türkiye'ye olan güven ve bağlılığımızın bir göstergesidir. Yeni boya tesisimiz, emülsiyon birimi gibi bazı mevcut üretim hatlarımıza da olumlu katkı sağlayacak."