Başkent Doğalgaz özelleştirmesinde ihtiyati tedbir kararı kaldırdı

Başkent Doğalgaz dağıtım ihalesinde Elektromed'in 50 milyon dolarlık teminat mektubu için alınan ihtiyati tedbir kararı kaldırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, Başkent Doğalgaz dağıtım ihalesinde en yüksek ikinci teklifi veren ve ihaleye davet edilen Elektromed'in 50 milyon dolarlık teminat mektubu için alınan ihtiyati tedbir kararını kaldırdı.

Edinilen bilgiye göre, 14 Mart 2008 tarihinde yapılan ihalede, 1 milyar 550 milyon dolar ile en yüksek ikinci teklifi veren ve ihale komisyonunca ihaleye davet edilen Elektromed firması, teminat mektubu konusunda ihtiyati tedbir kararı için, Beyoğlu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi ve Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Beyoğlu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi bu talebi ret ederken, Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi önce ihtiyati tedbir kararı verdi, ancak dün yapılan duruşmada ise ihtiyati tedbir kararını kaldırdı.

Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi, teminat mektubunun nakde çevrilmesi için teminat mektubunun bulunduğu Kuveyt Türk Bankası'na müracaat etti. Bankanın ise ödemeyi yapmadığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin de bankayı bu tavrından dolayı BDDK'ya şikayet edeceği öğrenildi.

Bu arada, 12 Haziran 2009 tarihinde yasa gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin elinde bulunan özelleştirme yetkisi ÖİB'ye geçecek.