BDDK ve TMSF için son karar verilmedi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, BDDK ve TMSF başkanlarının kim olacağına henüz karar vermediklerini söyledi. Kulislerde ise iki isim konuşuluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, halen boş bulunan BDDK ve TMSF başkanlarının kim olacağına henüz karar vermediklerini söyledi.
IMF ve Dünya Bankası toplantılarına katılmak için ABD'de bulunan Babacan canlı yayında BloombergHT'nin sorularını yanıtlarken, TMSF ve BDDK üyeliklerinde boşluklar olduğunu ve iki üyelik için kararnamenin imzaya açıldığını kaydetti. Babacan, isimler hakkında ise bilgi vermedi.
"Tüm finans sistemini yeniden sorguluyoruz, tasarım üzerinde çalışıyoruz" diyen Babacan, "Borsaları yeniden yapılandırma konusunda teknik bir ekip çalışıyor. Üç borsanın birleştirilmesi konusunda bir teknik ekip kurduk" dedi.

Kulislere göre BDDK'ya Öztekin, TMSF'ye Gül

Ankara kulislerinde ise BDDK Başkanlığı'na Mukim Öztekin, TMSF Başkanlığı'na ise Şakir Ercan Gül'ün atanacağı konuşuluyor.
DÜNYA'nın edindiği bilgiye göre görev süresi dolan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün bu göreve yeniden atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.
BDDK'da ise ibrenin Gül yeniden başkan olamazsa yeni TMSF Başkanı olur gözüyle değerlendirilen TMSF üyesi Mukim Öztekin'e döndüğü kaydediliyor. Bir dönem kulislerde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Öztekin'i TMSF Başkanlığı için istediği de konuşulmuştu. BDDK Başkanlığı için Tevfik Bilgin, ikinci başkanı Muttalip Ünal ve birçok üst düzey bürokratın adı geçmişti.
BDDK Başkanlığı için adı geçen Mukim Öztekin 1965'te Pasinler'de doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden 1987'de mezun olan Öztekin, 1988-2000 yılları arasında Garanti Bankası, Albaraka Türk, Asya Finans Kurumu'nda, müfettiş yardımcısı, müfettiş, şube müdür yardımcısı, şube müdürü ve birim müdürü görevlerinde bulundu. Asya Finans Kurumu'nda 2000-2004 yılları arasında genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Öztekin, Mayıs-2004'ten beri Ziraat Finansal Kiralama Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Kısa bir süre BDDK üyeliği yaptıktan sonra TMSF'ye atandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir