BDDK'da ikinci dalga...

BDDK Başkanı Yardımcısı Murat Türker ve Daire Başkanı Ebru Sonbul İskender'in görevinden alındığı belirtiliyor. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın basın danışmanı İlhan Deneri'nin de görevden alınanlar listesinde adı geçiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR-ULUDAĞ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) Başkan Yardımcısı Murat Türker ve Daire Başkanı Ebru Sonbul İskender'in görevlerinden alındığı öğrenildi. Türker'in BDDK'da Başkan Müşavirliği'ne atandığı bildiriliyor.

17 Ocak'ta Başkan Yardımcısı Ozan Cangürel'in yanı sıra Denetim Daire Başkanları Faik Akay ile Utku Tosun da görevlerinden alınmıştı.

Bu arada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın basın danışmanı İlhan Deneri'nin de basın danışmanlığından alındığı ve danışman olarak göreve devam edeceği belirtildi. ABD'de bulunan Fethullah Gülen'in 1 Kasım 2013'te yaptığı iddia edilen BDDK, işadamları ve medyaya ilişkin konuşmaları kamuoyuna yansımıştı. Konuşmalarda Gülen'in telefonda "BDDK'da adamlarımız var" dediği iddia edilmiş ve bunun arkasından da bir soruşturma süreci geçirilmeden kurumdaki bu isimler görevden alınmıştı. 

MGK Genel Sekreteri'nin kardeşi

1971 Kayseri doğumlu olan Murat Türker, özellikle inovasyon projeleri ile biliniyordu. Türker, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Bankalar Yeminli Murakıbı olarak Hazine Müsteşarlığı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda görev yaptı. 2005-2009 yılları arasında ABD’nin Washington DC’de mesleki araştırmalarda bulundu. The George Washington University’de ise finans alanında yüksek lisansını tamamladı. Mesleki konularda makale, tebliğ, rapor ve yayınları bulunan Murat Türker, halen aynı kurumda Bankalar Yeminli Başmurakıbı ve Denetim Grup Başkanlığı görevine ve Marmara Üniversitesi’nde ‘bankacılık doktora’ çalışmaları yaptı. Murat Türker, Hakkari Valisi iken MGK Genel Sekreteri olarak atanan Muammer Türker'in kardeşi. 

Türker, makam dersi hocası
Murat Türker, aynı zamanda Kartal Musiki Derneği üyesi ve makam dersi hocası olarak görev yaptı. Çeşitli musiki topluluklarında koristlik, solistlik, enstruman icrası ve eğitmenlik yaparak aktif görevler alan; musikimizin nazariyatı, bilhassa makam ve usuller üzerine araştırmalar yapan Türker’in, “Musikimizde Makam ve Usul Geçkileri” isimli iki ciltlik basıma hazır bir kitabı da bulunuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir