Bersay İletişim Enstitüsü İstanbul'da açıldı

Yaklaşık yarım milyon dolar tutarında ön yatırımla faaliyete başlayan BİE, kar amacı gütmeyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Bersay İletişim Grubunun kurduğu Bersay İletişim Enstitüsü (BİE), İstanbul Esentepe'de açıldı.

İletişimin, "disiplinlerarası ve çok yönlü bir uzmanlık alanı olması" gerçeğinden hareketle kurulan BİE, bir yandan sektöre nitelikli profesyonel yetiştirirken, diğer yandan kurumların iletişim süreçlerinden sorumlu üst düzey yöneticilerinin bu alanda dünya görüşü geliştirmesine katkı sağlayacak bir eğitim merkezi olmayı hedefliyor.

Yaklaşık yarım milyon dolar tutarında ön yatırımla faaliyete başlayan BİE, kar amacı gütmeyecek ve işletmeden elde edilecek kar, yüksek lisans bursu olarak yine sektörün gelişimine katkı sağlamak amacıyla değerlendirilecek.

BİE'nin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Bersay İletişim Grubu Kurucu Başkanı Ali Saydam, iletişimde sağlam, tutarlı ve derinlikli bir dünya görüşüne sahip olmanın ve bunu sürekli geliştirmenin önemini vurgulayarak, "Sadece akademik dünyadan değil, iş dünyasından da iddia sahibi isimlerin katılımıyla düzenleyeceğimiz ileri düzey eğitim programlarının sektöre yeni bir entelektüel boyut ve heyecan getireceğine inanıyorum" dedi.

"Sektörün kilometre taşı" haline gelmeyi amaçlıyor

Verilen bilgiye göre, ilki 15 Ekim 2008'de başlayacak olan ve iletişim dünyasının "duayeni" olarak kabul edilen James Grunig'in "Halkla İlişkilerde ve İletişim Yönetiminde Mükemmellik" başlıklı kitabından yola çıkılarak tasarlanan eğitim programı 6 ay sürecek.

Açılış konuşmasını Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın yapacağı ve haftada 3'er saatle 12 Mart'a kadar sürecek programda, tarih sırasına göre Prof. Dr. Çağlar Keyder, Prof. Dr. Aydın Uğur, Dücane Cündioğlu, Dr. Şahin Alpay, Prof. Dr. Haluk Şahin, Prof. Dr. Haluk Gürgen, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Dr. Paul Doany, Prof. Dr. Tevfik Dalgıç, Prof. Dr. Yılmaz Esmer, Tuğrul Kudatgobilik, Aclan Acar, Jan Nahum, Dr. Yılmaz Argüden, Üstün Barışta, Oya Ünlü Kızıl, Dr. Levent Hatay ve Prof. Dr. James Grunig konferans verecek.

Eğitim, eğlence ve estetik alanlarında gerçekleştireceği tüm organizasyonlarla "sektörün kilometre taşı" haline gelmeyi amaçlayan BİE'de, sertifika programları, iş ve/veya staj garantili eğitimler, seminerler, konferanslar, workshop'lar, panel ve toplantılar konunun uzmanları tarafından düzenlenecek.

Sektör için aynı zamanda "bir bilgi ve belge merkezi" olmayı da amaçlayan enstitünün, pazarlama iletişimi odaklı kitapları içeren ve web ortamında erişilebilen 5 bini aşkın kitap ve makaleden oluşan bir kütüphanesi, 4 seminer salonu, 115 kişilik bir konser ve konferans salonu bulunuyor.

Bersay İletişim Grubu, 3 şirketi olan Kesişim, Saydam PR ve Bersay İletişim Danışmanlığı ile iletişim alanında yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteriyor.