Bileşik Endeks, 37 bine geldi

Yeni zirvelerin test edildiği borsada yüzde 2’ye yakın prim yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Borsa, günün ilk seansını 670 puan ve yüzde 1.85 değer artışla 36.998 puandan kapattı. Yeni zirvelerin test edildiği ilk seansta 1.2 milyar TL'lik işlem hacmi kaydedildi.

IMF'ye yönelik olumlu beklentilerin korunduğu yurtiçi piyasada yükseliş eğilimi devam ediyor. ABD'de dün gerçekleşen 7 yıllık hazine ihalesine yüksek talep gelirken, 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 3.54'e geriledi. Yurtdışı endekslerdeki toparlanmanın da desteğiyle yukarı yönlü hareketine devam eden İMKB, yılın en yüksek seviyesini tazeledi. 37.122 puanı gören endekste yüzde 2'ye varan değer kazancı yaşandı.

Öte yandan dün 1.5510 - 1.5600 TL aralığında işlem gören dolar, bugün 1.54-1.55 bandına geriledi. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.4055, dolar/yen 95.80 seviyesinde yer alıyor. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faizse yüzde 12.08 seviyesine geriledi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.