Bilişim Vadisi'nin temeli atıldı

Gebze'de kurulacak Bilişim Vadisi'nin temeli atıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Bilişim Vadisi'nin 100 bin kişinin çalışabileceği zengin bir yaşam alanı olacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'nin Muallim köyünde kurulması planlanan Bilişim Vadisi'nin temel atma töreninde konuşma yaptı.

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında yaşanan gelişmelerin, toplumsal hayatı her yönüyle şekillendirdiğini belirten Işık, dünyada eski iş modellerinin önemini yitirdiğini, teknolojiyle sağlanan yeni iş modellerinin üretimde verimliliği arttırdığını ve yaşam standartlarını yükselterek, hayatı kolaylaştırdığını anlattı.

Sürekli büyüyen bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün dünyadaki pazar büyüklüğünün 5 trilyon dolara ulaştığına dikkati çeken Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Bu alanda gelişmekte olan ülkelere en büyük fırsatları sunan sektör ise yazılım sektörüdür.  Bilişim ve yazılım teknolojileri, ülke kalkınmasının en önemli dinamiği olarak öne çıkmaktadır. Ülkemizde ekonomik büyüme ve sosyal refahın artması için güçlü olduğumuz geleneksel sektörlerde yüksek katma değerli üretim yapısına geçmemiz ve aynı zamanda yüksek teknolojili sektörlerin de üretim ve ihracatımız içindeki payını arttırmamız gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek için odaklanmamız gereken alanların başında ise Ar-Ge, inovasyon, marka ve tasarım gelmektedir. Odaklanmamız gereken bir diğer konu da mal ve hizmet üretimi gerçekleştirdiğimiz bütün alanlardabilişim teknolojilerindeki etkinliğimizi arttırmaktır."

"Bilişim üssü olacak"

Bilişim Vadisi'nin, yine bir başarı hikayesinin gerçekleşmesinde önemli yer tutacak vizyon projelerden birisi olduğunu anlatan Işık, şöyle devam etti:

"3 milyon metrekarelik alana yayılan bu vadi, bilginin teknolojiye, teknolojinin de ürüne dönüşeceği Türkiye’nin bilişim üssü olacak. Akademinin, sanayinin, girişimcilerin, fikir üretiminin, akıl ve alın terinin buluşacağı 1,25 milyon metrekarelik Ar-Ge ofis alanına sahip bu vadide, sadece bilişim firmaları değil, bilişim teknolojilerine dayalı üretim yapmak isteyen tüm Ar-Ge firmaları da yerlerini alacak.  Bilişim Vadisi'nde, kuluçka merkezleri, uluslararası yenilik veteknoloji transfer ofisleri ve prototip atölyeleri (Fab-Lab) ile güçlü bir sinerji oluşacaktır. Bilişim Vadisi, çevresinde oluşturacağı ekosistemle birlikte 5 bin Ar-Ge firması ve yaklaşık 100 bin çalışanın kullanabileceği büyük rekreasyon ve spor alanları, eğitim tesisleri ve sosyal donatılarla zengin bir yaşam alanı haline gelecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir