Borsada satış baskısı arttı

İlk seans itibariyle sakin bir görünüm izleyen borsada satış baskısı arttı endeks 45.300 bölgesine kadar geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL -Güne alıcılı başlayan ve ardından 45.807 puana kadar gerileyen endeks ilk seans itibariyle sakin bir görünüm sergiledi. İkinci seans açılışının ardından artan satış baskısı ile 45.378 puana kadar gerileyen endekste saat 16:05 itibariyle ortalama değer kaybı yüzde 1.6 seviyesinde. Borsa 45.546 düzeyinde işlem görüyor.

Hafta boyunca ekside kapanan ABD borsaları dün günü artıda tamamlayarak yurtdışı piyasalarda olumlu hava estirirdi. Ancak dün Trichet'in, Euro bölgesinde ve dışında herhangi bir toparlanmanın inişli çıkışlı olmasını beklediklerini açıklamasıyla temkinli görüntü sergileyen endeksler bugün ABD'den gelen tarım dışı istihdam verilerinin ardından da görünümlerini değiştirmediler. ABD'de ağustosta işsizlik oranı yüzde 9.7 olarak açıklanırken,  tarım dışı istihdam 216 bin kişi azaldı. ABD'de istihdam kayıpları Ağustos ayında bir miktar daha ılımlı bir hal alsa da işsizlik oranı 1993 yılı Haziran ayından bu yana en yüksek seviyede oldu.

Yurtdışında hakim olan sakin havanın aksine yurt içinde satış baskısının arttığı gözlemleniyor.

Dolar cephesinde de öğlen saatlerinde yaşanan gevşeme yönünü tekrar yukarıya çevirdi. Gün başında kapalıçarşıda 1.5020 TL  seviyesinde işlem gören dolar gün ortasında bir miktar gevşeyerek 1.50 seviyesinin altına indi. Daha sonra tekrar 1.50 seviyesine yükselen dolarda bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5010 - 1.5050 TL düzeyinde. Uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi 1.4215 seviyesinde işlem görürken serbest piyasada euro 2.1350 seviyesine indi.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda; 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz dün günü yüzde 9,82 seviyesinden kapatırken şu sıralar alımlarla yüzde 9.46 seviyesinde işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.