”Böyle bir parayla geçinilebilir diyemem”

Çağlayan, TÜİK tarafından açıklanan açlık sınırı rakamlarına ilişkin konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TÜİK tarafından açıklanan açlık sınırı rakamlarına ilişkin olarak, "kuşkusuz böyle bir parayla ben de kalkıp geçinilebilir diye bir şey söyleyemem" değerlendirmesinde bulundu.

Çağlayan, TOBB 4. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. "TÜİK'in açıkladığı açlık sınırı hesabını nasıl karşılıyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine Çağlayan, bu rakamların sürekli açıklanan ve tartışılan rakamlar olduğunu kaydederek, Türkiye'nin geçmişten gelen ekonomik problemleri bulunduğunu söyledi. Çağlayan, şu anda refah seviyesinin artırılması için yoğun çalışmalar yapıldığını ve bu kapsamda özel sektörün önündeki engellerin kaldırılması için çalışıldığını kaydetti. "Kuşkusuz böyle bir parayla ben de kalkıp geçinilebilir diye bir şey söyleyemem" diyen Çağlayan, ancak bütün gayretleri ile milli geliri artırmak ve özellikle bölgeler arası gelişmişlik farkını gidermeye çalıştıklarını söyledi. Çağlayan, bu rakamın ilk defa ortaya çıkan bir rakam olmadığını yinelerken, yaşam seviyesinin ve kalitesinin artırılması ile ilgili çalışmaların bulunduğunu da söyledi.

"Sektörün bütün problemlerini masaya yatırdık"

Tekstil sektörüne yönelik teşviklerle ilgili soru üzerine Çağlayan, sektörün Türkiye açısından büyük önem taşıdığını kaydederek, sektörün değişim ve dönüşüm plan ve programı ile ilgili bir strateji eylem planı çalışması yaptıklarını hatırlattı. Çağlayan çalışmanın aşağı yukarı sonuna geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"4 aydır üzerinde çalıştık. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantılarında da konu ele alındı. Bugün akşam Sayın Ekren başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında da konunun bütün tarafları ile bir araya gelerek eylem planımızı son defa gözden geçireceğiz. Zannediyorum Cuma günü Sayın Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Ekonomi Değerlendirme Toplantısında strateji eylem planı bir kez daha görüşülecek ve sonrasında açıklanacak. Bu ciddi manada bir değişim ve dönüşüm öngören plan, tekstil ve konfeksiyonun ham maddesinden başlayarak, nihai ürüne kadar giden bir çalışmalar bütünü. Tek tek eylemler tespit edildi, yapılan eylemlerden hangi kuruluşun sorumlu olacağı ve ilgili kuruluşlar belirlendi. Sektörün bütün problemlerini masaya yatırdık, tespit ettik ve bunlarla ilgili kısa, orta, uzun vadede neler yapılabileceğini belirledik."