BTSO, bir yılda 200’e yakın girişimci yetiştirdi

BTSO'nun KOSGEB ve TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu ile birlikte gerçekleştirdiği eğitimlerden bir yıl içerisinde 200’e yakın girişimci adayı faydalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) KOSGEB işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin yeni dönem başvuruları, 30 Kasım’da sona eriyor.

Başarılı iş fikri olan girişimci adaylarını ekonomiye kazandırmayı sürdüren BTSO; KOSGEB ve TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle girişimcilik programlarına devam ediyor.

2015 yılı ekim ayında ilki düzenlenen programın devamı niteliğindeki eğitimlerin yeni dönemi, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki BUTGEM’de başlıyor. Eğitim programına katılmak isteyen girişimci adayları, 30 Kasım 2016 tarihine kadar BUTGEM’e bizzat başvuru yapması gerekiyor. 60 kursiyerin katılacağı ve günde iki grup halinde yapılacak eğitimler ise 5 Aralık 2016 tarihinde start alıyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen eğitimlerden yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde 200’e yakın kursiyerin faydalandığını ve KOSGEB teşviklerinden de yararlanmaya hak kazandığını kaydetti. Eğitimlerden faydalanan 100’e yakın kursiyerin kadın girişimci olduğunu vurgulayan Başkan Burkay, “BTSO olarak girişimcilerimizi ekonomiye kazandırmak için eğitim programlarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar girişimcilik eğitimlerimize yoğun ilgi var. Bu yoğun ilgi bizlere de büyük moral veriyor” diye konuştu.

'Fikrine güvenen tüm adayları bekliyoruz'

Başkan İbrahim Burkay, girişimciliğin Türkiye ekonomisine güç katan önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Türkiye’nin gelecek hedeflerine üretim gücü yüksek ve yenilikçi fikirlere sahip girişimcilerle ulaşacağını kaydeden Burkay, başarılı iş modellerini üretime ve ticarete dönüştürmeye her zaman destek vereceklerini ifade etti. Burkay şunları söyledi; “Ülkemizde çok önemli iş fikirlerine sahip girişimcilerimiz var. En önemli beklentileri ise iş modeli oluşturma ve finansman noktasında kendilerine rehberlik edilmesi. Bizler de hem girişimci adaylarımıza doğru bir iş modeli kurmalarına destek verme ve KOSGEB desteklerinden yararlanabilmelerinin önünü açma noktasında ülkemiz ekonomisine güç katan girişimcilerimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Yenilikçi fikrine güvenen tüm girişimci adaylarımızı eğitimlerimize bekliyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir